söndag 22 april 2012

Irriterande, eller bara märkligt...

Sonen har en kompis här, sen nästan sex timmar tillbaka. Nyss bad jag kompisen att gå hem för att sonen ska städa sitt rum (och umgås lite med familjen, vilket jag kan tycka är lite trevligt och mysigt). Då säger kompisen att hans föräldrar inte är hemma. De skulle komma hem klockan fem.

Eh, va? tänker jag ... Så lång tid och föräldrarna kollar inte med oss om vi ska vara hemma och om det är okej att deras son är här under tiden? Kanske lämna ett mobilnummer ifall något händer? Eller, näe?

Jag bad kompisen ringa hem för att kolla om föräldrarna kommit hem. Det hade de inte. Jag dubbelkollade genom att ringa jag också, men ingen svarade efter åtta signaler.

Jag vill verkligen att ungen går hem nu. Dels för att sonen behöver duscha, städa sitt rum (vilket han får göra nu ändå, kompisen får hitta på något), dels för att jag inte längre vill ha kompisen här.

Hör det inte till god ton, eller att man känner ett ansvar som förälder, att kolla om det är ok? Tänk om vi skulle åkt iväg någonstans, skulle vi bara dumpat killen? Eller tänk om det händer honom något och vi måste få tag i föräldrarna?

Detta är föräldrar som vi inte känner heller, knappt att vi vet namnen på dem. Skillnad är om man gör det, tycker jag.

Och visst, jag kan nog googla fram mobilnummer om det kniper, men jag ska inte behöva göra det.

Killen är bara tio år.

Jag är irriterad.
        .

7 kommentarer:

 1. Inte ok av föräldrarna!
  Jag hade också blivit irriterad.

  SvaraRadera
 2. Väldigt märkligt beteende om du frågar mig.

  SvaraRadera
 3. DET kan jag verkligen förstå att du blir irri över! Shit, vad nonchalant att bara lämpa över sitt brn på andra i så många timmar. Jag hade sagt till vid hämtning.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår dig.

  Jag hade oxå blivit duktigt irriterad.

  Klockan är nu 18.28 - hoppas han gått hem nu.....

  SvaraRadera
 5. Har varit med om samma. Fruktansvärt irriterande. Mamman åkte och shoppade i en annan stad. Kom inte till utsatt tid. Svarade inte i telefon (jag hade mobilnummer)
  Vissa skiter verkligen i sina ungar.

  SvaraRadera