tisdag 17 april 2012

Sådärja!

Ännu en arbetsdag avklarad.

Chefen för förskolan ville få mig att börja läsa till förskollärare. Jag hade inte hjärta att berätta att jag bara vill jobba tre dagar i veckan och när jag själv har lust, och att jobba heltid skulle få mig att kanske tröttna fortare än snabbt.

Det var en lite stökigare grupp idag. Jag är trött och slut i huvudet nu och sitta och lyssna till väggklockan är alldeles lagom jobbig aktivitet.

Men lyxen i att jobba nära hemmet! Att kunna gå eller cykla till jobbet! Gillar!

Efter min rast idag, då jag gick hem och spanade på trädgården (och samlade på mig lite steg) tog jag cykeln tillbaka. Det tog några minuter bara. Och några minuter hem efter arbetsdagens slut. Några minuter extra tog det dock, jag fick sällskap av två små herrar som bor granne med mig.

Jag "hittade" dem på deras dagis, på väg hem och "kidnappade" dem!

Nu lyssnar jag som sagt till tystnaden och klockans tickande, och förhalar det faktum att jag måste laga middag.

Så ofantligt tråkigt ju.

Finns det inget annat jag kan berätta om?

Solen skiner. Men det är kallt. (Herregud, gör något åt kylan, någon!)

Två av mina barn säljer Majblommor.

Min mage är mycket bättre, och om den kunde börja fungera också skulle det bli ännu bättre. (Att alla förändringar i livet, små som stora alltid ska sätta sig på magen??! Lägg därtill idiotin i att hetsäta pannkakor med smör och socker. Gaaah!)

Nu får jag nog fundera lite på vad jag ska skriva om härnäst. Det är väl viktigare än att jag och barnen får middag, inte sant?!
          .

4 kommentarer:

 1. Man kan faktiskt läsa till förskollärare och sedan arbeta tre dagar i veckan. I alla fall om man har råd. Alla tjänster är inte heltidstjänster.

  SvaraRadera
 2. Jag är bara lite rädd att... ja vaddå? Jag vet inte. Men kanske att jag kommer känna det som ett måste. Om jag går och utbildar mig i flera år och kommer på att det inte vad det jag ville bli.

  Jag känner att om jag ska läsa, och skaffa mig en utbildning så ska det vara The Drömyrke, typ.

  Att vara vikarie och bestämma själv känns rätt bra. Men å andra sidan, en fast anställning hade inte känts fel heller.

  Åh, vad svårt det är!

  SvaraRadera
 3. Jag har utbildat mig och tagit studielån i två omgångar. Först förskollärare och sedan bildlärare. Bildlärare har länge varit mitt drömyrke. Ändå känner jag mig trött och less ibland, ständigt i behov av förändring och nya utmaningar. Men just nu har jag väldigt bra förutsättningar (schema, arbetskamrater, arbetsuppgifter mm) och det väger liksom upp de jobbiga perioderna.
  De flesta yrken har ju sina för och nackdelar. Jag skulle vilja driva eget bageri/café kanske. Men det innebär å andra sidan dyngmycket slit...vet inte om jag vill jobba så mycket. Just nu. Å andra sidan kan jag inte vänta hur länge som helst med det. Jag kommer inte orka om jag hinner bli gammal först...

  Suck, svårt som sagt.

  SvaraRadera
 4. Man kommer nog inte ifrån det där att livet går upp och ner. Man får nog helt enkelt acceptera att allt blir tråkigt lite då och då. Men helst vill jag ha roligt hela tiden...! ;)

  Förhoppningsvis är det författare jag är menad att bli! :)

  SvaraRadera