torsdag 19 april 2012

Ni som skriver!

Och som gör det på datorn. Skriver ni med särskilt typsnitt och storlek och justerad text och med indragen högermarginal och indrag i vänsterkant vid nytt stycke, och så vidare?

Jag blandar hej vilt just nu.

Inte för att det spelar så stor roll i nuläget, men jag är mest bara nyfiken på hur ni andra gör.
         .

3 kommentarer:

 1. Ja, jag skriver med ändrade marginaler (tror jag har 4,5 på sidorna och 3-någonting uppe o nere.) teckenstorlet 11 och fonten varierar efter dagsformen :) Just nu är det Consolas, men annars gillar jag Book Antiqua och Bookman Old Style. Samt 1,5 radavstånd. Jag gillar att få en känsla av ungefär hur det kommer att se ut när det blir en bok :) Förutom att sidan blir kortare i tryck. Det spelar nog ingen roll hur man har dessa saker medan man skriver, huvudsaken att man ändrar dem innan man skickar in det till något förlag. De brukar skriva på sina hemsidor hur de vill ha inskickade manus formaterade.

  SvaraRadera
 2. Det hänger nog på vilket humör jag är på och hur långtråkigt jag har. Ju mer tid jag har över desto mer mixar och blandar jag med typsnitt och fetstil och slänga viss text i mitten osv...

  SvaraRadera
 3. Kati: Jag har inte ändrat marginalerna utan kör med de som är inställda i Word. Men jag har centrerat texten (så där som den blir i en bok) och jag tycker nog att jag trivs med att se texten så som den kommer att se ut.
  Eller som den förhoppningsvis kommer att se ut... :)

  En häxa: Du blandar och mixar alltså? Det skulle jag inte orka se tror jag. Det är viktigt att texten ser bra ut när jag skriver, annars blir det ett irritationsmoment. Som de där röda och gröna prickarna som ibland kommer under vissa ord...

  SvaraRadera