fredag 3 maj 2013

Feber, ett tråkinlägg

Igår drabbades ännu ett barn av magsjukan ... kanske. Hon fick ont i magen efter att pappa lämnat henne på dagis.

Jag blev såklart hypernervös och illamående ... inbillningsjuk vilket jag alltid blir. Men även om man bara inbillar sig så mår man inte särskilt bra. Det är jobbigt.

Så när jag kom hem igår ramlade jag nästan ihop i ett trött hög. Ont i magen, ingen aptit, trötthet som gränsade till nära döden. Jag fick i mig nästan en hel pannbiff (eller hamburgerkött snarare), men det tog mig nästan en och en halv timme.

Igår kväll började jag skaka kraftigt när jag gick ur soffan ... visade sig vara 37,9 i feber. Jag ligger på 36,6 i vanliga fall.

Ramlade i säng och somnade ... orolig febersömn ... vaknade mitt i natten och var illamående av hunger ... drack två glas nyponsoppa och gick och la mig igen.

I morse låg tempen på 37,2 och efter en stund 37,0. I skrivande stund har jag 36,8. Bra där!

Jag googlade på feber och träningsvärk när jag vaknade. Något sa mig att jag kan ha tagit ut mig lite för mycket på träningspasset i onsdags och att det är därför jag har åkt på feber. Och jag hittade en del som tyder på att så kan vara fallet. Slaggprodukter och skit och fruktansvärd träningsvärk i alla större muskelgrupper. Och med tanke på att jag inte är förkyld så bestämmer jag att det härrör sig från träningen.

Så ikväll blir det inte trevlig middag med trevliga människor, och det retar mig enormt! Förhoppningsvis blir det lite mys med andra trevliga vänner i morgon istället. Hoppas hoppas hoppas verkligen att jag är pigg i morgon och kan åka med. Jag räknar med det.
.

3 kommentarer:

  1. Visst är det så att man kan få feber av att träna. Har man dessutom en förkylning som kroppen klarar av att hantera och man tränar för mycket (eller dricker mycket alkohol) så koncentrerar sig kroppen på att hantera träningsvärken (ta hand om alkoholen) och förkylningen är ett faktumt. Ganska coolt. Fast inte när man är sjuk iof..

    SvaraRadera
  2. Krya på dig, hoppas du kan träffa vännerna imorgon!

    SvaraRadera