tisdag 15 maj 2012

Jag kan vara något av en siffernörd. Eller bara störd?

Jag är ganska bra på att komma ihåg telefonnummer och koder. Om siffrorna harmoniserar med varandra. Gör de inte det kan det vara nästan omöjligt att lära sig dem på en gång. Då kan jag istället behöva se numret eller koden några gånger för att memorera den. Det finns till och med koder jag omöjligt kan lära mig, förmodligen för att siffrorna inte alls passar ihop.

Siffror måste se bra ut tillsammans, det är viktigt. Eller ja, viktigt och viktigt ... (Nu får jag en känsla av att de där farbröderna kommer med den skojiga tröjan, den som har väldigt långa ärmar ... )


En annan sak som har med siffror att göra är att jag gärna räknar saker. Antal steg i en trappa, antal steg mellan två ställen, antal människor som sitter kring ett bord.

Det är nog därför jag slaviskt räknar orden i min text. Varje dag som jag ställer mig för att skriva (ja, jag står och skriver) antecknar jag i en kalender hur många ord som är skrivna innan jag börjar, och sen kan jag lätt räkna ut (med hjälp av miniräknare - för jag kan inte räkna matte) hur många ord jag skriver.


Jag vet faktiskt inte varför jag är sådan. Kontrollbehov kanske?

Det finns en viss risk att ju fler ord min text/manus/bok får desto nördigare kommer jag att bli. Jag vet inte, men det kan bli så.

Idag har jag skrivit 3002 ord. Totalen är nu 58000. Heja mig! Men mycket av det jag skrivit är skit och ska bort. Men det bekymret tar jag när det är dags.

Nu ska jag göra mig färdig för natten och gå och lägga mig och läsa! Äntligen!
        .

3 kommentarer:

  1. Skriver du i word kan du ju lätt kolla hur många ord du skrivit. Så då behöver du inte momentet miniräknare.

    SvaraRadera
  2. Jag skriver i Word. Och jo, för att räkna ut hur många jag skriver per dag måste jag ha miniräknare :)

    SvaraRadera
  3. Jag gillar också snygga tal. Väldigt stor skillnad på snygga och fula tal faktiskt.

    SvaraRadera