måndag 7 maj 2012

Ny vecka nya möjligheter

Den rubriken har jag använt förut. Men aldrig med någon inlevelse. Mest som ett gäng bokstäver i en mening. Egentligen borde jag ta till mig det där med nya möjligheter. Verkligen göra det bästa av veckan.

Och då tänker jag på min bok som jag håller på att skriva.

Bok. Vetesjutton om det blir någon, men tanken är att det ska bli det. Jag räknar också med att jag blir refuserad, men då ger jag ut den själv. För en bok ska det bli. Bara ska!

Jag längtar tills den är klar, inte bara för att få hålla en färdig - egenhändigt skriven - utan för att ge mig i kast med nästa.

Synd att det är så dyrt att anlita en lektör, annars skulle jag gjort det. Vill verkligen ha ett proffs uttalande om handlingen, karaktärerna och miljöbeskrivningarna.

Men jag börjar med att fortsätta skriva. Kan ju alltid önska mig en lektör i juklapp. Eller nåt.


Men nu frukost. Och sen kaffe i växthuset.

Hej ledig måndag!
         .

3 kommentarer:

 1. Varför så tveksam till din bok? Tror du inte på den? Jag ser fram mot att en gång få läsa den. visst tror jag också på en konsultation av en lektör men det får inte bli för mycket. Det kan göras mycket efter att du lämnat in den. Finns bara "det" så kommer det att bli en storsäljare.
  Ha en fin start på veckan och du varje gång jag läst din blogg måste jag gå och göra kaffe. Kan inte förstå varför.

  SvaraRadera
 2. Hur går det med kursen? Känner du att ditt skrivande utvecklas?
  Mitt skrivande står lite still, känner att jag skulle behöva gå en kurs för att veta hur jag ska fortsätta...

  SvaraRadera
 3. Lisbeth: Det går upp och ner... Lite Jante ibland :)
  Jag hoppas att den kommer bli läsvärd, och att det är något förlag som vill ha en sådan bok och ge ut.... Mycket som ska stämma :)

  Andra intryck: Min kurs står blickstilla just nu. Jag kände mig lite sågad vid senaste responsen. (Det var egentligen bra och konstruktiv kritik, men jag valde att ta det som en sågning. Himla moget.) Men jag ska snart ta tag i den, jag tycker nog att mitt skrivande utvecklas lite tack vare den.

  SvaraRadera