tisdag 31 december 2013

Årets sista dag går nog i stressens tecken ändå

Nästa år ska jag sluta stressa! Det är ett löfte. Skoja bara. Jag avger inga löften. Däremot ska jag försöka att leva lite bättre. Försöka andas lugnare, prata långsammare, göra saker lugnt och koncentrerat (sluta riva ner saker med mina fladdriga armar och händer, sluta slå i händer och armbågar i dörrposter och bord och bänkar, ta ut svängarna och undvika att slå i axeln i vissa dörrposter mm. mm. mm.)


Jag ska även försöka hålla mig frisk genom att äta mer frukt och framför allt grönsaker (hur svårt är det där med grönsaker egentligen?), se till att röra lite på mig varje dag - kan vara en liten promenad runt husen på gatan innan jag lägger mig, sova ca 7,5 timmar.

Ska också försöka att inte oroa ihjäl mig över miljön och hetsen efter bättre materiell status. Ser inte folk vad vi gör mot den här planeten? Den globala uppvärmningen. Skövling av livsviktig regnskog. Otillåten jakt på vilda djur. Och så vidare.

Ibland skäms jag över att tillhöra människosläktet.

Mitt strå till stacken är att undvika köra bil i onödan (men jag kan bli ännu bättre där - cykla till äffären oftare tex), undvika ha en massa onödiga lampor tända (det blir samtidigt mysigare inne), inte använda hårspray. Inte tvätta i onödan och inte stryka mer än absolut nödvändigt.

Nej, nu måste jag sätta fart och leta fram recept på förrätt. Sen får jag hoppas att ingredienserna inte är slut i affären. Undrar förresten om fiskbilen har öppet idag? Hoppas det. Annars får det bli att gynna ica. Måtte det inte vara slut, för orka hitta annat recept. Vilket jag måste redan innan jag åker och handlar, för ORKA åka och handla en gång till.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar