fredag 6 december 2013

Självisk och med dåligt samvete

I skrivande stund pågår julfest med den lokala innebandyföreningen. Mina tvillingar är med. Jag kanske borde vara med …

I efterhand kommer jag säkert förbanna mig själv för att jag inte gav mer av min tid och min uppmärksamhet när jag hade chansen. Det kanske är några år nu som de är aktiva. Med all säkerhet är det bara ett par få år kvar tills jag som mamma är bannlyst på allt som har med dem att göra! Jag borde verkligen passa på. Om inte annat så för deras skull. Eller för mitt framtida samvetes skull.

Tiden går ju så fort! Det jag kommer minnas om några år är inte att jag var hemma och slappade den där fredagskvällen (eller alla andra dagar och kvällar som jag varit hemma), jag kommer minnas att jag var närvarande och intresserad av mina barn och deras aktiviteter! Om jag hade varit aktiv och närvarande och intresserad vill säga.

Jag måste ta och skärpa till mig. Inte för att jag tycker att det är roligt, utan för att vara sådan som jag vill vara.
-

4 kommentarer:

 1. Ibland krockar det man vill göra med det man borde göra

  SvaraRadera
 2. Well, om man inte tycker det är intressant nu så tror jag inte man kommer ångra det sedan heller. Jag red på ridskola i över tio år och jag tror mina föräldrar var där och tittade ett par gånger, dvs efter det att jag hade passerat det absoluta nybörjarstadiet, och dessutom kunde åka hem själv. Men det påverkade inte mitt intresse nämnvärt, och jag minns inte att jag önskade att de skulle se varenda gång jag tävlade eller något i den stilen. Tvärtom hade det nog bara gjort mig mer nervös och varit en smula distraherande. Så jag tror inte du behöver ha dåligt samvete för den sakens skull.

  SvaraRadera
 3. Kloka ord från Kati! Jag håller med, när jag var liten engagerade sig inte mina föräldrar (eller andra föräldrar heller för den delen) hälften så mycket som dagens föräldrar förväntas göra. Oftast var det skönt att de inte var med överallt, och de få gånger de var med blev det ju lite extra speciellt istället. Fast jag är precis som du och har ständigt dåligt samvete för allt jag BORDE göra, men frågan är om det verkligen är så eller om man bara tror att man borde för att "alla andra" gör det?

  SvaraRadera
 4. Shamrock: Allt som oftast …

  Kati: Du har nog helt rätt. Jag tog mig också till och från mina träningar på egen hand som ung.

  Jessica: Säkert är det förväntningarna, ja! Att "alla andra gör" och då borde jag också.

  SvaraRadera