onsdag 26 november 2014

Jobbar hela veckan

Plötsligt blev jag nästan heltidsarbetande igen. Fast det är bara idag som är riktigt lång. Resten av veckan har varit och kommer bli lite kortare dagar.

Idag har jag sjungit på arbetstid, pärlat några armband, sovvilat och ätit lagad lunch (lax med fetaosttäcke och kokt potatis - jättegott!). Dessutom har jag varit ute i två omgångar. Också det på arbetstid. Och så fick jag fruktsallad till mellanmål.

Med de arbetsuppgifterna kan man ta några konflikter och nerkissade kläder lite bättre. (När barngruppen är helt full är det inte lika roligt, men när några barn är lediga och sjuka och gruppen är hanterbar är det ett himla trevligt jobb!)

Skrivandet blir lidande men det gör inget. Lönekontot blir desto gladare. Och jag mår bra av en bra balans i livet. Och undermedvetet pågår en del av skrivprocessen även när jag håller på med annat.

I morgon jobbar jag halv nio till halv två. Lagom lång dag! Sedan är det snart fredag och då ska jag ha kjol på arbetet. (Något de kört med i många år, kjol eller klänning på fredagar. Frivilligt förstås.)


3 kommentarer:

 1. Avundas dina dagar, jobbar 10.30-20.30 = noll skrivande :-(

  SvaraRadera
 2. Hur kommer man på en sån fredagsritual? Casual friday har jag hört om men inte klänningsfredan

  SvaraRadera
 3. Fru Venus: Hoppas du får till en ändring snart.

  Shamrock: Fick det berättat för mig för ett tag sen men minns inte. Men det har väl med att göra att man oftast är ganska tråkigt klädd på dagis. :)

  SvaraRadera