torsdag 15 april 2010

Lite text...

Hennes blonda hår var blött och stripigt och några tester låg klistrade längs ena kinden. Den korta skinnjackan såg inte ut att skydda mot regnet och vinden. Hon stampade med fötterna mot asfalten och slog dem lätt mot varandra, som för att hålla värmen i de tunna tygskorna. Axlarna var uppdragna, händerna nerkörda i byxfickorna och hon skakade.

Gatlampans gula sken bildade en blek cirkel av ljus på den svarta trottoaren. Det glittrade svagt i regndropparna som låg på den svarta asfalten. Några bruna löv blåste förbi. Det var inga andra där mer än hon. Förutom en man som hukande hade skyndat förbi med sin hund en stund tidigare. Vinden susade i träden på andra sidan gatan och de löv som ännu inte blåst av träden prasslade.


14 kommentarer:

  1. Inget fel på den, förutom att jag kan ha missat någon bokstav för tant Singelmamman hittade inte sitt förstoringsglas. *muttrar*

    SvaraRadera
  2. Singeltanten: Ser tant bättre nu? ; )

    SvaraRadera
  3. Ooh, läskig feeling. Karln kommer tillbaka och mördar henne?

    Läskig feeling betyder bra!
    När jag läser skönlitteratur vill jag KÄNNA något.

    Jag skulle byta ut "som för att hålla värmen" mot "i ett försök att hålla värmen",...tror jag. Men det kanske inte du skulle?

    SvaraRadera
  4. Nilla: Tack! Det blev mycket bättre!

    SvaraRadera
  5. Lovar gott! Men nog heter det väl "testar", om hår? Annars ser jag framför mig hur det har kletat fast gamla grav-tester på hennes kinder ... *fascineras av tanken*

    SvaraRadera
  6. Stjärnkraft: Testar heter det nog ja. Tack! Jag ändrar i min text. Jag sitter och skriver och tar bort, skriver, tar bort och nu försöker jag hitta synonymer till 'de flesta' jag har 'flesta' på två ställen, direkt efter varannn. I ena meningen handlar det om de flesta fönstren och i nästa mening är det de flesta människorna... Gah! Får nog sova på saken och kanske klarnar det i morgon.

    SvaraRadera
  7. :-) Tummen upp! Man lär sig med tiden. Stjärnkraft påpekade för mig i början att vart tionde ord var "så". Nu kollar jag det alltid och får plocka bort en del i alla fall ;-)

    SvaraRadera
  8. Fru Venus: Det finns hur mycket som helst att lära sig! Det är så himla roligt. Hittar du många så, eller andra upprepningar i min text så hojta gärna till. Alla tips och synpunkter mottages tacksamt!

    SvaraRadera
  9. Men vad bra du skriver! Nu är jag ju jättenyfiken på vad som kommer att hända. Vad hon gjorde där i regnet och blåsten! Bra jobbat! :)

    SvaraRadera
  10. Jag känner precis hur kallt det är att stå där i den sena kvällen och vara blöt.

    Vad roligt att läsa det du skriver! Jag tycker att det är jättebra! Lite ovant, men jättebra :)

    SvaraRadera
  11. Tittar in och lämnar en kram! =)

    SvaraRadera
  12. Märta: Tack! Det är ett gott betyg att någon vill veta mer =)

    M.: Tack. Ja, det är inte blogginläggsstuk på mina texter direkt... =/

    Yvonne: Trevligt! Kram tillbaka!

    SvaraRadera
  13. Bra!
    Nu väntar jag på fortsättning :))

    SvaraRadera
  14. TAck kära du! Tant ser mycket bättre och har inget övrigt att önska än fortsättningen!

    SvaraRadera