tisdag 31 mars 2015

Men hej Posten vad ni är smidiga!

Idag har jag tagit mig till Ica Focus vid Liseberg, för att hämta ett rekommenderat brev. Två gånger.

Första gången hade jag postavin med mig och personens körkort. Men ingen fullmakt!

"Fullmakt? Personens namn står ju där … och jag har hennes id-kort med mig." Sa jag.
"Det är skickat till företaget." Kassörskan pekar på företagets namn.
"Ja, men det är till NN." Jag pekar på NN:s namn.
"Ja, men företagets namn står överst och då måste det finnas en fullmakt för antingen dig eller NN och det finns det inte." HA!

Nä, hon sa inte "ha!" men det var nästan så det kändes.

Jag åkte spårvagnen tillbaka till jobbet och fixade en fullmakt och fick med mig registreringsbevis, för säkerhets skull.

Passade på att äta lunch också, för att inte bli grinig och kanske otrevlig ...

Åkte därefter tillbaka till Focus och blev expedierad av en annan kassör. Som tog sig tid att förklara. För jag fick nämligen inte hämta ut försändelsen den här gången heller - det behövs en SÄRSKILD fullmakt. Suck. Och den där särskilda fullmakten ska firmatecknaren fylla i och sen lämna till någon enhet som registrerar fullmakten centralt.


Om den första kassörskan hade upplyst mig om detta redan vid mitt första besök hade det sparat mig, och andra, väldigt mycket tid. Men se det gjorde hon inte. Tvärtom var hon väldigt knapphändig och inte det minsta serviceminded.

För mig var det inte hela världen, jag har för det mesta ganska lugnt på mitt jobb, men det kunde ju varit bråttom. Och det kunde varit något väldigt viktigt i försändelsen.


Och jo, jag förstår varför de är noga med fullmakt och det är nog bra. Men ibland känns det bara som att saker krånglas till i onödan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar