fredag 19 februari 2016

Lördagsfredag

Igår åt vi räkor, drack vitt vin och tittade på min favoritfilm Thelma & Louise. Den har jag inte sett på åratal och ändå kom jag ihåg varenda scen. Jag älskar den!

Idag har jag lite huvudvärk, som alltid när jag dricker mer än ett glas vin. Ikväll, när vi ska på middag  med tillhörande vinprovning blir det till att ta det lugnt. Lite jobbigt när man tycker att vin är så himla gott. Men jag mår ju hellre bra!

Nu blir det morgonens första kaffe och redigering. Det är bara några få småsaker kvar, och några lite större saker ...

Egentligen är det inte så stort, det är jag som förstorar det. Tror jag. Det är min oro som gör att jag överdriver saker och ting. Men när man gör något för allra första gången känns allt svårt och jobbigt, hur roligt och spännande det än är.

För just den här biten är viktigt. Ord måste stavas rätt. Det får inte förekomma stav- och slarvfel. Ett eller max två fel, men absolut inte fler. Och även om jag har proffsiga människor runt omkring mig är det min bok, och mina fel. Jag kan inte skylla på att någon annan har brustit.

Det här tankesättet är inte mycket till hjälp för min inre stress, kan jag tala om. Gud vad jag längtar tills boken är klar och jag inte kan göra något mer! (Och ett fel eller två hör nästan till. Jag har hittat både slarv- och stavfel även i etablerade författares böcker.) Men jag förväntar mig alltid mer av mig själv!


2 kommentarer:

  1. Ah, det kommer att bli bra! Lugn bara lugn....andas, som det lilla barnet sa (tidigare kommentar fr mig!).
    Vi åt också räkor igår, men utan vin, med snorförkylning smakar inte vin, men räkorna vara goda!
    hej svejs

    SvaraRadera