torsdag 18 februari 2016

Några lediga dagar

Det var välkommet med lite lov nu! Igår kom dessutom manuset tillbaka från korrekturläsaren. Det mesta som var anmärkt på var stavningen av mail (mejl är att föredra), och att många punkter kunde bytas ut mot kommatecken. Att iPhone enligt Språkrådet ska skrivas Iphone tänker jag strunta i.

Ytterst få saker behöver ändras på, men de som är, är stora saker! Hade korrekturläsaren missat dem hade det varit katastrof! Kanske hade förläggaren snappat upp misstagen vid någon läsning, men ändå. Ryser när jag tänker på det.


Nu blir det kaffe och fortsatt genomgång av manuset.


2 kommentarer:

 1. Det var intressanta anmärkningar. Jag håller med dig, visst skriver man mail och visst skriver man iPhone, fattas bara annat.
  Kommatering tycker jag är roligt, jag kommaterar fortfarande jättemycket när jag skriver nån inlaga eller dylikt. Jag har sett att ibland blir mina meningar som en liten novell, med alla kommatecken! Å andra sidan kan jag tycka att är meningarna rätt uppbyggda så gör man som man själv vill, man måste få ha sin egen stilistiska stil, eller hur!
  Kul att det var så bra annars, jag väntar på boken, jag!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en förmåga att skriva väldigt korta meningar. Sätter hellre punkt än kommatecken. Något jag ska försöka tänka på i nästa bok, eftersom det blir en mjukare läsning om inte meningarna styckas av med punkt och stor bokstav stup i ett. :)
   Men precis som du skriver, det är viktigt att ha sin egen ton och stil.

   Radera