fredag 3 juni 2016

Skrivkramp


Jag har börjat skriva lite igen. Med betoning på lite. Det går trögt. Fram till 70 000 ord har det gått som en dans. Jag har skrivit och skrivit, helt utan problem. Och nu är det jättetrögt. Jag kommer inte på något mer att skriva ... jag vet vad som ska hända lite längre fram, men att hoppa dit nu direkt går inte, då blir det för många frågetecken.

Himla trist när något som känts så fantastiskt bra och roligt plötsligt övergår till att bli trögt, segt och tråkigt. Men jag får väl vara tacksam över att skrivkrampen inte kommit tidigare?

Hur jag botar skrivkramp? Genom att skriva ändå. Bättre att skriva dåligt än inget alls, för jag kanske får igång fantasin och idéerna igen snart.

(Ibland kan det behövas skrivfria dagar för att få hjärnan att komma vidare, men jag har haft skrivfri tid ganska länge nu, och VILL komma framåt. Har ju en deadline att hålla.)

Lite kaffe i växthuset kanske gör susen.


4 kommentarer:

 1. Det där känner jag igen. Tvivel tvivel..
  För mig finns det två olika vägar att försöka tackla problemet (med delat resultat)..
  1. Sluta tänk och gör något riktigt ansträngande typ, tvätta alla fönster, hjälpa någon att flytta, byta växellåda på bilen eller mindre drastiskt, lägg puzzel.
  2. En ordentlig fulla med efterföljande bakfylla. Under en bakfylla har jag märkt att jag tänker på så mycket annat än det just påträngande. Det kan vara ganska befriande och kreativt..

  I vilket fall. Lycka till..
  (men sluta tänk :) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag planterade om tomater, och vek tvätt. Men du har rätt, att göra något helt annat brukar göra susen.
   Och att beklaga mig. Jag har märkt att om jag gör det, antingen i bloggen eller i mail till en vän, brukar det släppa. :)

   Radera
 2. Är imponerad över att du skrivit 70000 ord utan skrivkramp! Det har än så länge inte hänt mig :) Tror att din taktik att skriva på är den bästa, hoppas det släpper snart.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också imponerad att det flutit på så bra! Efter att ha gjort lite annat satte jag mig på balkongen och skrev ett nytt kapitel. Hurra!
   Trevlig helg till dig med. :)

   Radera