fredag 1 augusti 2014

Den här sommaren skulle bli spontan

Och det blev den!

Det enda som var planterat på förhand var att äldsta dottern skulle konfirmera sig, spela Gothia Cup och få besök av en av sina bästa kompisar som bor i USA och att sonen skulle spela Eskilscupen. Och dessa låg naturligtvis på lagom långt avstånd från varandra för att förstöra all på förhand vettig planering. Därför bestämde vi oss tidigt i våras för att vara lite wild and crazy den här sommaren, hitta någon käck sistaminutenresa och se var vi hamnar.

Strax bestämdes att yngsta dottern och jag skulle åka till London några dagar, samtidigt som Gothia. Tre nätter bodde vi på hotell i South Kensington och gjorde London på dagarna. Åkte buss och tunnelbana och såg alla landmärken man måste se. Och så fikade vi på Starbucks där vi hade tillgång till Facebook, Instagram och alla andra sociala kanaler med de där hemma.

Några dagar innan vi åkte till London bokade vi en utlandsresa. Maken var sugen på mer än att åka till Småland. Först tittade vi på sistaminutenresor … inte helt lätt när man är fem i familjen, fyra ska man tydligen helst vara. Hittade dock två, som såg rätt okej ut, till Bulgarien och Cypern, men varken maken eller jag är gjorda för att ligga i solen hela dagarna (eller bo på hotellkomplex med miljarder småbarnsfamiljer). Dessutom betala 47000 respektive 36000 för eländet. Finns inte på kartan.

Ska lägga till att våra barn brukar tröttna på bad efter ca tre dagar och inte längre är roade av Bamseklubbar och annat.

Då kläckte jag Cinque Terre. Dit har jag länge velat komma. Ända sen jag såg bilden på Manarola - den färgglada staden som klättrar på sluttningen. Norra Italiens västkust. Kallas också Italiens riviera. Ligurien. Bila genom Europa.

Sagt och gjort, vi hittade en lägenhet som faktiskt var ledig (tror jag det, bilderna på den var hemska!) och sen packade vi in oss i bilen och körde många långa mil.

I någon av mina nästkommande inlägg ska jag berätta mer om själva resan, och visa bilder. Det kommer innehålla dödsångest* och ren och skär njutning. Måste bara orka tanka över bilder och sätta ihop inlägget ...

*på riktigt, jag trodde att min sista stund var kommen, ett par gånger om.
.

1 kommentar:

  1. Det ska bli spännande att läsa om er tripp och vad nyfiken jag blev på cliffhangern!

    SvaraRadera