söndag 17 augusti 2014

God morgon!

Efter några hemska dagar känns det idag riktigt bra. Jag vaknade med en positiv känsla i kroppen, för första gången på en dryg vecka. Vet inte varför. Kanske är det högst tillfälligt - kanske en lucka i det mer eller mindre permanenta pms-träsket - eller så är det faktiskt så att det börjar vända sakta men säkert.

Efter många dagar av hemsk huvudvärk, som vissa dagar varat ända från morgonen och andra dagar kommit smygande runt lunch, så bestämde jag mig igår för att jag ska köra någon form av detox*. Dricka nyttiga juicer, äta frukt, grönsaker och annat nyttigt. Jag måste sluta med godis (som det blivit löjligt stora mängder av den här sommaren) och vetemjöl igen.

Maken tycker att jag ska sluta med all spannmål som innehåller gluten, men jag tror att grovt knäckebröd i lagom mängd är bra för min mage. Jag tror inte heller att det är gluten jag mår dåligt av, utan vetet. I små mängder går det bra, men små mängder övergår ofta i stora mängder (och jag älskar kanelbullar, nybakt bröd, rostat bröd, småkakor, storkakor osv).

När det kommer till godis är det ingen hejd på hur mycket jag kan sätta i mig. Det är som att öppna en fördämning. Ödesdigert. (Igår tryckte jag i mig tre hg på kort tid. Hej kaninhjärta. Vad gör jag mot mig själv?! Inte bra.)

Så, snart kommer jag göra en förändring igen. Det blir noll pasta, mjukt bröd och kakor. Det blir noll godis och choklad (gråter lite här - choklad!). Vill bara inte drabbas av Den Stora Huvudvärken som alltid följer när kroppen renas!

* jag kör min egen variant, köper inget kit med juicer eller så. Kaffe kommer jag inte heller att sluta med, men jag ska sluta med eftermiddagskaffet.
.

6 kommentarer:

 1. Vad har du råkat ut för? Kanske du borde uppsöka läkare? Det där låter ju inget vidare :(

  SvaraRadera
 2. Kati: Min man misstänker att jag fått något av en fästing. Jag tror mer på osunt leverne. Och att magen så gärna lägger av att fungera när jag är någon annanstans än hemma.
  Vid tidigare perioder av noll socker och vetemjöl har jag och magen mått jättebra. Det är värt att pröva igen, tänker jag.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle oxå behöva en avgiftning av både det ena och det andra.....

  SvaraRadera
 4. Usch ja. Jag ska också ta och bekämpa sockermonstret nu när semestern är över. Min mage har inte gillat allt socker och mjöl den fått, så nu måste den (och övriga kroppen) avgiftas. Hu!

  SvaraRadera
 5. Dricker du grönt te? Det är super för min mage, jag är annars lite som du, kan inte äta för mycket mjöl och sånt, men grovt knäckebröd går super! (I måttliga mängder...) :)

  SvaraRadera
 6. Maria: Behöver nog de flesta ibland.

  Nina: Ja, hu!

  Anna Hansson: Gillar inte grönt te, men gärna rött!

  SvaraRadera