lördag 16 augusti 2014

Lite morgongnäll

I natt har jag vaknat ett par gånger och vänt på mig. Vid båda tillfällena har jag känt att det runnit från munnen eller läppen, jag antog att det var blod från mitt munsår och lät bli att torka bort det. Jag hoppades såklart att det bara var saliv som runnit.

Det var blod. Ungefär halva underläppen var täckt av svart, torkat blod. Fy … Jag hatar blod. Och jag är fulare än på länge. Usch. (Ögonen är svullna, huvudet känns tungt, som alltid efter långvarig huvudvärk - har ingen direkt värk idag, inte än i alla fall och det är alltid något att glädjas över.)

Men det är lördag! Lördag är som balsam för själen. Jag startade dagen med en skvätt Aloe Vera-juice. Och ska ta ännu en skvätt om en stund. Innan dess ska jag dricka kaffe och fortsätta redigera. Lite senare ska jag ta mig an den rena tvätten, samtidigt som jag lyssnar på några podavsnitt av Sommar i P1. Är vädret bra blir det nog lite trädgårdsjobb också - den allra bästa avkopplingen som finns. För jag tror att jag behöver avkoppling. Allt jag gör gör jag snabbt snabbt snabbt. Märker hur jag börjar bli ryckig i mina rörelser, och att jag flaxar mer än vanligt med armar och händer. Dessutom andas jag bara med den övre delen av lungorna, om jag alls hinner andas alls.

Ska försöka göra ett seriöst försök att  l u g n a  n e r  m i g .  .   .
.

2 kommentarer:

  1. Aloe Vera var längesedan jag drack. Kanske ska ta upp vanan att ta mig en hutt på morgnarna igen.

    Håller med dig om att italiensk glass är i en klass för sig. Jag älskar deras citronsorbet

    SvaraRadera
  2. Och jag skulle behöva flaxa lite mer med armarna så att jag fick något gjort här hemma. Är väldigt bra på att ta det lugnt...

    SvaraRadera