lördag 5 december 2009

När blir boken klar?? (maken gästbloggar)

Okey, "Stort och smått" är kanske inte världsbäst på att få saker och ting gjort. Det är ibland lite Alfons över henne, ni vet - jag skall bara!
Vill skriva en bok men börjar i fel ända - Vem skall ge ut den då? Öhhh vad är det någon skall ge ut.... en virtuell bok? Måste ju börja någonstans, hitta på något! Måste ha ett grundmaterial att visa upp.
Flink i fingrarna på tangentbordet och "går igång på" ord som pluskvamperfekt, pronomen och adjektiv. Inte så sexigt tycker jag och troligen inte så många andra heller. Om "Stort och smått" räknar ut tiden hon lägger ner på denna blogg plus all tid att kolla in era och andras så skulle det nog bli ett skrämmande resultat. Tänk om hon kunde disponera tiden så att 10% går till sin bok, vi skall ju bli rika på den.....det finns så mycket saker jag vill ha ;-)
Om det någonsin blir en bok får vi se, men det är en dröm som jag hoppas blir sanning. Själv drömde jag en dröm nyligen som var som en grund för en bok eller film. Jag skrev ner stödstolpar direkt på morgonen så de kan få gro till sig, men det är mer i min genre (skräck/rysare). Ja ja vi får väl se vem som hinner först, jag leder iallafall. Jag vet att hon älskar sin blogg. Blir inte rik på det men det är ett brinnande intresse.
Men.........ooops, nu önskar hon sig böcker när hon fyller år? Nu är hon på gång hon rabblar ord som absolut komparativ, abstraktion.....vem vet det kanske blir lite ......ikväll! ;-)
Bäst att jag lämnar tillbaka hennes dator, man vill ju uppmuntra kreativiteten ;-)

/maken

5 kommentarer:

  1. Jag hoppas oxå att hon kan börja på sin bok snart.....det hade varit kul, jag gillar f ö att läsa bra böcker, så jag hoppas att det blir en bra sådan;). Gärna med en blå och vit framsida, oj, jag började visst oxå i fel ända....

    Skall bli kul att snart se Er igen och det var trevligt att du "vågade" låna bloggen av henne!!

    SvaraRadera
  2. HAHA! Ja, vem vet vad det där ledde till senare på kvällen;)

    Tid lägger vi många ner på bloggen, och lade hon det på annat skrivande så hade det varit flera böcker vid det här laget*skratt*, men det gäller ju att komma på en historia att berätta. Inte det lättaste det heller...hmm...

    Hoppas att ni hade en fin kväll nu!

    SvaraRadera
  3. Trevligt med gästskribenter. Verkligen. Men om du har en skräckbok på gång tycker jag absolut att du ska låta bli att blogga och istället omedelbart sätta dig och skriva den. Det finns alldeles för få bra skräckromaner.

    SvaraRadera
  4. Ha,pluskvamperfekt är ursexigt! *går också igång*

    Trevlig gästbloggning! :-) Oj, skräckroman??? Då föreslår jag nattskrivning!

    SvaraRadera
  5. Jag ska inte skriva skräckbok - det vågar jag inte! Jag är för lättskrämd och mörkrädd för det...

    SvaraRadera