tisdag 6 april 2010

Blev lite irriterad...

Jag blev lite lätt irriterad (underdrift) på vårt kassa bussbolag, Västtrafik, som vi har här i Västra Götaland med omnejd. Pesttrafik. Eller Västtragik även kallat.

Hursomhelst. De har bytt ut en väl fungerande och lättförståeligt system mot ett fruktansvärt osmidigt och användarovänligt system - nu kan man inte hålla koll på hur mkt pengar man har kvar på kortet.

Idag skulle tioåringen åka med fritidsklubben och bowla. Ha busskort med sig, med pengar på (eller tillräckligt stort antal kuponger eller hur man nu ska kalla det. Tillräckligt med busspengar på). Jag skickar med det kortet som är för enstaka resor, det som tidigare kallades "hundrakort".

När jag ringer hem i eftermiddags för att kolla att hon hade med busskortet hem igen och om det hade gått bra allting, så säger hon att det var något som strulat med busskortet.

Jag undrar ju såklart vad, och hon försöker förklara, jag förstår inte och hon säger att det är så svårt att förklara, jag försöker ändå lirka (lätt irriterad) och får ge upp. Hon fattar inte. Och tacka f*n för det - Västtrafiks system är ju jättesvårt för alla! Inte ens chaufförerna begriper alltid vad det är som gäller!


Hm. Jag önskar att detta inlägg kunde få bli ännu ett i raden av alla HATA VÄSTTRAFIK-inlägg. Och det är det också, till viss del.

Men det fina/fula i kråksången är att mamman (that would be me) hade skickat med ett ... två år gammalt månadskort som för längesedan slutat gälla och som aldrig fyllts på med ny laddning. Aaaahhhhggg..

2 kommentarer:

  1. Tråkigt, när det ska strula och ungarna blir drabbade....

    SvaraRadera
  2. Ugh, du har VERKLIGEN min sympati! *svär över Plågatågen när jag ändå är igång*

    SvaraRadera