lördag 17 april 2010

Ibland går inte saker in...

Jag har suttit och gått igenom drygt 200 bilder och fått ner dem till 27 stycken. Och så har jag beskurit och justerat färger... i all evighet. Amen.

Så går maken förbi och säger "Justerar du färger nu? Det är ingen idé för skärmen är inte kalibrerad. Det har jag ju sagt förut." Eh jaha. Ja det kanske han har, men jag trodde väl att den kanske var kalibrerad nu då. Eller något. Jag kan ha glömt, eller inte förstått. Varför kan saker inte bara funka? Varför ska det vara inställningar hit och kalibrering dit. När Gud skapade alla tekniska prylar, kunde han då inte sett till att allt var kompatibelt med varandra. Eller vad det heter. Stööön!

Jag har slösat så mycket tid i onödan. Visserligen blev bilderna jättebra, på just den skärmen. Men det är inte säkert att de blir alls lika bra när de skrivs ut. De kommer nog bli sketatrista.

3 kommentarer:

  1. Kalibrerad? Översättning tack.

    SvaraRadera
  2. Nejnej, fel inställning. Du har inte slösat tid, du har suttit o funderat, planerat, filosoferat och mått gott dessa timmar du höll på med dina foton.

    SvaraRadera
  3. Venus: Precis!
    Det är något med färger och inställning... gaaaah!

    Madlar: Jag har haft det skönt och trevligt - men jag har en text som bara måste skrivas! Och jag har hört fast! Big Time! Gaaaaah!

    SvaraRadera