onsdag 21 april 2010

Tors.. onsdag...

Det känns som torsdag idag. Och jag har redan tänkt på fredag som i morgon. En kollega säger samma sak, för henne är det också torsdag idag. Konstigt att det kan bli så.

I morgon är det nästan fredag för mig, och lördag också. Jag är nämligen ledig! Hela dagen har jag tagit ledigt. Jag ska andas. Andas lugnt och stilla. Och så ska jag ta emot växthuset som levereras någon gång under eftermiddagen. Tjoho vad roligt! Mindre roligt är att det kommer i delar. Så långt från ett hus det bara kan vara.

Jag vill att det ska stå färdigt helst när det levereras. Så att det bara är att kliva in, lägga dit ett golv (som jag ännu inte har) och börja plantera. Läs: ställa in krukor jag handlat på Trädgårdsforum.

Mina plocksalladsodlingar kanske mår bra av att bo i växthus?

Åhherregud vad jag längtar! Måste skaffa en söt och bekväm stol, några fina ljuslyktor, en bänk. Och så jord och krukor och lådor. Och så några färdiga tomatplantor. För att vänta på fröna att komma upp ur jorden? Nä! Det får andra göra. Det räcker med mina paprikor som vägrar se dagens ljus.

3 kommentarer:

  1. Åh, vad du ska ha mysig i ditt växthus. Klart man vill att det ska vara färdigt på stubinen.
    Härligt med lite ledighet också.

    SvaraRadera
  2. Det där med växthus lät som en drömtillvaro :-)

    SvaraRadera
  3. Men hur underbart kommer du inte att få det i ditt lilla växthus! Tänk att ljumma sommarkvällar tända lite ljus. Dra handen över väldoftande kryddväxter. Knapra i dig en egenodlad röd saftig tomat.. Hmm, nu vill ju jag också ha ett växthus! :)

    SvaraRadera