fredag 28 juni 2013

Helgen börjar med lätt huvudvärk

Ibland blir jag så himla trött på mig själv. Oftast är det vin inblandat. Som igår kväll ... i all enkelhet kom min syster och svåger in på ett glas vin och lite räkor ... maken och jag firade att hans semester hade börjat! Mysigt.

Problemet är att vinet är så gott och sällskapet så trevligt. Så jag glömmer helt bort att få i säng mina barn. Klockan blev 00.30 innan vi sa god natt till dem. Idag skulle sonen upp tidigt för att åka iväg på fotbollscup, spela flera fotbollsmatcher varje dag, umgås med kompisarna på kvällarna ... och den lille plutten går inte och lägger sig förrän en lång stund efter midnatt!

Hans i vanliga fall ganska ansvarstagande mamma (med dille på att alla ska sova mycket, ty bra sömn är lösningen på väldigt många bekymmer) dricker vin och pratar och skrattar och glömmer helt bort att hon har barn i huset.

Barnens far är inte fullt lika nojig när det gäller sömn och komma i säng tidigt så han känner ingen ångest idag.

Så jag vaknar med lite lätt ångest, lite lätt huvudvärk och mascara över halva kinderna.

04.15 var jag på toa. Då hade äldsta och hennes översovande kompis inte lagt sig ännu (uh-oh). Men de ska som tur är inte spela någon cup i helgen. Det blir till att lägga sig tidigt ikväll, ett som är säkert.
.

4 kommentarer:

 1. Tror inte att det är vinet som orsakar huvudvärken utan räkorna ;)

  SvaraRadera
 2. Äh, barnen lider inte av att vara vaken en kväll. Så klappa dig själv och ge dig kred istället. Ungdomarna har sommarlov och njuter.

  SvaraRadera
 3. Susanne: Såklart det är räkornas fel! :)

  Singelmamman: Du har rätt.

  SvaraRadera
 4. Mig har ingen eller inget kunnat få i säng tidigt, jag somnade inte ens som baby förrän fram på morgonkvisten, men så blev jag som jag blev också!!!!

  Jag drack ett litet glas rödvin igår och jag har väl lagt av mig för jag har dimma inne i huvudet, inte klokt, jag får ta och öva upp mig lite!

  Agneta kram

  SvaraRadera