tisdag 25 juni 2013

Tur att vi har en kanin

Och att hans bur är belägen utanför vårt sovrumsfönster, för idag är det tack vare en livrädd ekorre som jag över huvudtaget kom ur sängen.

Jag hörde ett väldigt oväsen i burnätet och tittar ut och får se en ekorre försöka klättra upp på nätet. När jag kliver ut på altanen ilar den in under en klinker-sten som Bosse har som en liten upphöjd del att sitta på. Jag öppnade buren och i öppningen sätter sig Bosse och kikar ut och den stackars ekorren försöker då klättra upp på träburen, utan att lyckas.

Jag tar Bosse i famnen och går iväg några meter varpå den lilla sötnosen vågar kila ut och klättra upp i en av ekarna. Bosse var hur lugn som helst, hjärtat slog nästan långsammare än i vanliga fall! Sen satt han och såg ut att nästan undra var hans lille kompis tagit vägen någonstans.

Nu har jag kommit ur sängen äntligen. Har sovit gott, men var jättetrött när klockan ringde. Det var även maken som nu också äntligen kommit ur sängen. (I kväll får han inte ställa klockan på sju om han ändå inte tänkt gå upp förrän halv nio.)
.

1 kommentar: