torsdag 3 april 2014

Lyxigt ledig, eller nåt

Det kändes lite konstigt att vakna i morse till en skrivfri dag. Jag har inte längre något manus som måste skrivas klart, eftersom det redan är klart. Kändes nästan befriande skönt och lyxigt!


Jag gillar att tänka så. Att det är klart. Det är långt ifrån klart, men ändå är jag lite klar. Ett delmål är klart. Och resten återstår förstås. Resten som i huuur mycket som helst.

Det ska bli kul att läsa igenom manuset. På papper! Se bokstäverna i tryck. Skräckfyllt men kul.

När jag skrev lite meddelanden på Facebook med en kompis förut slog det mig att en av de större ändringarna kanske inte ska göras. Det får helt enkelt bli en graviditet, som planerat och skrivet, och så får de andra sakerna ske som de gör. Det ofödda barnet får liksom hänga med … det har hänt förr att livet förändras trots att det finns ett kommande barn med i bilden. Det kanske ger ett annat 'djup' till det som kommer?

Ni märker att jag har saker att fundera kring eller? Inte helt lätt att brainstorma ensam, och helst när man inte vill avslöja för många detaljer. Gah.

Jag går och hänger tvätt istället.
.

1 kommentar:

  1. Du har alltså skrivit en hel bok? Utan att sluta vid mitten där det börjar bli tråkigt och segt. Bara det är ju så imponerande att det borde firas med champagne eller nåt. Heja, heja! Redigering i massa omgångar hör ju till. Men först måste man ju ha något att redigera. Och det har du ju! Grattis!

    SvaraRadera