tisdag 12 juni 2012

Alltså, mäklare...?! Suck.

Kolla den här länken [länk] (varning för ha-begär!) - var är all förklarande text, som många fåntrattar till mäklare envisas med att skriva ut på Hemnet. Vacker tapet i sovrummet, vem bestämmer att den är vacker? En trappa tar oss upp till övre planet och en bild (gärna närbild) på trappan. Välkommen in. En bild på en öppen ytterdörr och så skriver de Välkommen in som bildtext. Där får jag lust att vända om igen, stänga ner annonsen och gå vidare till nästa objekt.

Nej, tacka vet jag bilder som får tala för sig själv, som i länken. Jag vill och kan själv avgöra om fönstren är vackra och om utsikten är hänförande. Jag ser att det är havsutsikt, det måste inte förklaras för mig. Jag avgör om ett hus ser hemtrevligt ut eller inte, det kan inte en mäklare övertyga mig om. Och jag ser - tro det eller ej - att det är öppen planlösning, eller om det finns en balkong!

Värst är nog alla de här ovidkommande detaljbilderna (en del av en gammal stol, med lite av trädgården i bakgrunden - oskarp förstås; en kruka med blommor eller något annat som inte egentligen hör till objektet jag är intresserad av) - med den lilla förklarande (?) bildtexten Detaljbild.
    .
 .

5 kommentarer:

 1. Hahahah! Åh vad jag känner igen dina tankar. Sitter och retar mig på precis samma sak när jag kollar in husannonser. Man blir bara så matt! SÅ. Matt.

  SvaraRadera
 2. Många mäklare borde ha nån annan som skriver, som kan skriva, vom vi :-) Annars; vad hett det ska vara i det där "växthuset" och jag tror vi vet hur solsängarna ser ut nu ;-)

  SvaraRadera
 3. Vi har varit på jakt efter någonstans att bo i två år nu. När man tittar på mäklarens ord och bilder så vill man bara ha. tyvärr så har vi åkt så många gånger nu och alltid blivit besvikna. När du skrev så här då kom jag på varför jag alltid blir arg när jag kommer dit. Det ser ju inte ut så som jag föreställt mig. Det är där det kommer in den beskrivande texten. Mina förväntningar är skyhöga. Löjligt att man går på det men så är det
  Lilla handväskan är ju nästan det viktigaste. tappar man allt på resan så är ju den kvar i alla fall

  SvaraRadera
 4. Oj vad fint,men alldeles för vitt för mig. Inte för att jag inte tycker att det är snyggt, utan för att det skulle vara helt omöjligt att ha en hund i huset då. I alla fall min hund... :)

  SvaraRadera