torsdag 23 maj 2013

Otäckt när det kommer nära

I vintras var jag med och letade efter en försvunnen tioåring i Göteborg. Tack och lov blev hon hittad! Och mådde efter omständigheterna bra. (Hon blev bortförd på väg till skolan och gömd i ett hus flera timmar av en ung man.)

Igår hände det här vid en av skolorna i vårt samhälle. En åttaårig pojke är nära att bli bortrövad av en medelålders man utanför sin skola. Tack och lov lyckades pojken ta sig därifrån och larma skolpersonal!

Måtte polisen kunna säkra DNA på pojkens tröja och hitta gärningsmannen! Det har pratats om bilar med män i förut, som försökt locka in barn i sin bil i vårt samhälle ... någon har sagt att det bara varit ett rykte, medan någon vet med säkerhet att det hänt ... Efter gårdagen så känns det som att det kan stämma. Förhoppningsvis är det samma person.

Jag hoppas verkligen att mina barn inte låter sig luras. De vet att de inte ska lockas av godis eller annat, men säg den dagen det kommer fram en man som med ett vänligt leende ber att få hjälp med vägbeskrivning. Eller hävdar att barnens mamma eller pappa har varit med om en olycka ... Barn är godtrogna. Vi är alla godtrogna, lite till mans. Vi vill tro gott om folk.

Pedofiler och andra gärningsmän har inte en stämpel i pannan eller ett särdeles elakt utseende som skvallrar om dess uppsåt. De kan se ut som vilken pappa eller tränare som helst.
.

2 kommentarer:

  1. Så obehagligt, förstår mig inte på visst folk...

    SvaraRadera
  2. Hua, det är en fruktansvärd mardröm som man hoppas slippa vara med om någonsin.

    SvaraRadera