torsdag 27 augusti 2009

Pärlplattor tål maskintvätt!


Jag har lekt hemmafru hela kvällen. Jag har tvättat. Och tvättat. Och även vikt lite tvätt. Urtråkigt. Inte ett dugg upplagd för det. Jag kan vara hemmafru men då kan jag inte sköta ett jobb varje dag. Jag får gå ner i arbetstid tror jag. Eller vinna en hushållerska på lotto.

Jag har även tvättat golven - jag får panik när det klibbar! Och fan vad det har klibbat idag! Överallt. Följde klibbet och hamnade vid lilltjejens säng. Hennes fötter var fläckvis mörkgrå! Jäkla croks till att smutsa ner hemma hos mig, via dotterns fötter. Fram med hink och golvmopp. I köket fick jag ta en wettextrasa och ligga på knä och gnida! Där var det nog inte bara fötternas förtjänst, utan diverse spill. (Men mitt tomatspill var redan borttorkat!)

I tvättmaskinen hittade jag en mörk sak som låg innanför luckan, medans maskinen gick för fullt, och efter en stunds ihärdigt stirrande kunde jag se att det var en pärlplatta! 40° kulörtvätt gick alldeles utmärkt! Så vet ni om ni tänkt tvätta sådana!


Snart är det helg! När halva fredagen har gått inträder helgen i mitt liv! I morgon kväll är det ett barnkalas igen (de tar aldrig slut!), men sen ska jag dricka vin! Oh, vad jag ska njuta av helgen! På lördag är det kalas igen. Jag vill helst bara vara hemma... Även om det kommer att bli jättetrevligt och jag kommer vara glad att jag gick så känner jag nu att jag vill bara vara hemma. Jag vill inte längre orka stå upp, jag vill säcka ihop i min goa goa soffa! Äta lite gott, dricka lite (mycket) gott och bara slappa... Maken kan titta på en film och jag kan knappa på datorn, eller slöglo på film jag med... 

Vid 37 års ålder är det ok att vara tråkig. Jag har haft mina vilda år. Och jag kommer ha några vilda kvällar/nätter igen, men inte alltför ofta! Nu söp jag förra lördagen och lördagen dessförinnan också - nu behöver jag en luuuugn lördagkväll/natt!

Så att mina gråa hår och mina rynkor får gå tillbaka i lugn och ro.

Mycket svammel så här på kvällskvisten... *inser*

5 kommentarer:

  1. Skönt att få reda på att pärlplattor går att köra i maskin!

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Vad bra det är att du tar på dig att testa såna saker som att tvätta en pärlplatta. Nu är det ju fritt fram för oss andra hihi

    Nej, man är ju ingen ungdom längre. En hemmakväll är inte helt fel :-)

    Kramisar

    SvaraRadera
  3. Inser att jag också borde ha husfruat idag, men av det blev det intet!
    Eller, jo förresten, jag har ju dammsugit. Shit pommes!

    SvaraRadera
  4. Jag ska också införa helg efter halva fredagen, låter härligt!

    SvaraRadera
  5. HAHA! Ja, det är bara att inse att man inte är 17 längre!*ASG*
    Jag kan visst dansa på bordet fortfarande, men inte varje helg.
    Förr kunde man göra det och så gå till jobbet direkt på morgonen, bara kliva av bordet så att säga*fniss*, men inte nu längre.
    Det är skönt att bara slappa ibland, käka gott och dricka gott och annars inte lyfta ett finger, så njut av helgen nu!

    SvaraRadera