måndag 17 oktober 2011

Nu är jag människa igen

Sovit som en stock från 22:00 till 06:30 - såå ååå ååå skönt! (Gud vad jag älskar min säng!)

Så efter frukost i soffan framför tv:n och nu en kopp kaffe med lite skummad mjölk i är jag fit for figh... ett blogginlägg.

Helgen. Helgen ja. Vi har ju som tradition att åka iväg en helg på hösten. Hittills har det mest blivit städer och hotell. Utgång, dans och hotellfrukost.

I år var det djur och natur som var temat. Och myskläder.

Det blev lite stressigt i fredags, men en snäll kollega tog min telefonpassning så jag kunde gå lite tidigare. Hem, fräscha upp mig lite, äta och byta till skönare kläder. Packa ner det allra sista och sen skynda ner till kompis som skulle köra.

Vi hade inte fått veta något på förhand vart vi skulle men när vi passerat Ulricehamn kom misstankarna på att vi skulle till Mullsjö. Mycket riktigt. Mitt ute i ingenstans låg en 20-talsvilla med stort, modernt kök och fräscht badrum.

Vi blev tilldelade rum och rumskompisar genom lottdragning (som traditionen bjuder!) och bäddade våra sängar och sen var det dags för mat. Reseledarna hade fixat jättegoda tacopajer och vin. Otroligt mysigt att sitta allihop kring ett stort kök och bara prata och skratta!

Klockan blev ett innan vi gick och la oss. Naturligtvis kunde jag inte somna och när jag väl somnade sov jag inte bra. Som alltid när jag sover borta.

På lördagen gick vi upp ganska tidigt (no sovmorgon alltså, men jag kunde ju ändå inte sova) och åt frukost och sen skulle vi rida! Rida! När gjorde jag det senast? Många år sen ...

Jag blev tilldelad en islänning vid namn Glanni och han var jättesnäll. (Eller var det hon?) Jag gillar ju inte att tölta och förstår inte vitsen med det, så jag travade i stället. Hoppas jag. Det kändes som att jag inte skumpade allt för mycket i sadeln.

Så skulle vi galoppera. Hej och hå vad jag glömt bort hur det är att vara modig. Fy vad snabbt det gick och fy vad rädd jag var.

En kompis fick kasta sig av sin häst i full galopp när den valde att springa till skogs. Då blev jag rädd. Trots att vi skrek stopp och stanna fortsatte de bara springa och jag tror att jag drog i tyglarna för att få stopp på hästen. Det gick så vansinnigt fort där ett tag och när min väl stannade bestämde jag mig för att fortsätta i nybörjargruppen. Skritt kändes som lagom snabbt tempo efter det.

Vad hände med den modiga jag? Den som hoppade upp och tjuvred barbacka på okända hästar?

Efter väl genomförd ritt var det dags för lunch. Fisksoppa. Jättegott!

På eftermiddagen paddlade vi kanot. Alla elva i en och samma jättekanot. Fantastiskt mysigt. Först paddlade vi uppströms och fick ta i lite för att komma framåt, men när vi vände och skulle tillbaka kunde vi sitta och bara glida. Ett par gånger satt vi helt tysta (inte alltid det är möjligt i vårt sällskap kan jag säga) och bara njöt av stillheten och lugnet och det vackra vädret. Otroligt avkopplande och härligt.

Väl i land åkte vi hem för att förbereda middag och så småningom bad i tunna.

Trerättersmiddag med melon och parmaskinka till förrätt, grillat kött och rotfrukter (tillagade i ugn) och sallad till varmrätt och marängsviss till efterrätt.

Mellan varmrätt och efterrätt gick vi ut och badade i tunnan. Helt fantastiskt! Har aldrig gjort det förr men har alltid lockats av att bada varmt i kall luft. Det var stjärnklart, månsken och endast lätta moln som flög förbi på himlen när vi satt i det jätteheta vattnet. Vi fick sätta oss på kanten på karet ibland för att liksom svalka av oss.

Vi drack väl kyld bubbel i badet och skålade för oss själva och vår härliga helg!

När vi inte orkade bränna oss längre gick vi in för att äta efterrätt. Och vilken samling festdeltagare! Alla hade fulkläder på sig; en satt i gammalt nattlinne, en annan satt i top och nervikta (!) trosor, en annan satt i underställströja och handduk (det var jag). Vi såg inte kloka ut! Tur vi inte var på restaurang ... Men som vi skrattade! Åt oss själva, åt varandra, åt situationen! Helst när vi upptäckte att en tjej klätt upp sig i skjorta!!! Tills hon reste sig och bara hade trosor nertill. Maj gadd!

När vi tokmätta gick ut igen för att fortsätta bada hade vattnet svalnat något och det var helt ljuvligt underbart! Den kalla luften och det varma vattnet - mmmmm!

Strax efter 23 var vi helt utmattade och gick och la oss. (Hörde jag partypinglor? Eh, nej...) Underbar att få åtta timmars sömn tänkte jag och somnade. För att två timmar senare vakna med världens magsmärtor.

Ska inte trötta er med detaljer men jag satt på toa med kramper och tillhörande magtömning tills klockan var nästan halv fyra. Hej och hå vad roligt jag hade. Inte. Därför är jag hemma idag och återhämtar mig.

Trist att magen skulle crascha just den här helgen, gårdagen var lite kämpig, men förutom det har det varit den bästa och roligaste, mysigaste och härligaste helgen på länge!
        .

4 kommentarer:

  1. Vilken rolig helg, alltid kul och få åka med när allt är ordnat.
    Jag kan inte heller sova borta, vill helst ha eget rum då :)

    Tur att du är bättre nu!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Anna: Eget rum kvittar, jag sover dåligt ändå :(

    SvaraRadera
  3. Mysigt med tjejträff, det är sådant man lever på länge sedan. :)

    Hoppas magen är bättre nu!

    SvaraRadera
  4. Säger bara vilken helg du haft. Det är ungefär som på förfesterna. Alltid lika roligt. När man går vidare blir det inte samma sak. Det här med rädsla kanske inte är så farligt. Kanske förnuftet och tanken på att det kan hända något har tagit över. Tycker det blir så för många när man har en familj som man är rädd om
    Krya på dig

    SvaraRadera