fredag 17 augusti 2012

Det här med vin

Nu måste jag ta ett par helt alkoholfria veckor känner jag. Igår var jag hemma hos en kompis och vi drack vin. Vi åt massa goda ostar, kex, korvar och marmelad. Och så pratadepratadepratade vi. Och däremellan slank det ner rätt mycket vin!

Jag som innan kände att jag ville dra ner på drickandet. Förra onsdagen blev det ju en rejäl fylla. (Tre flaskor vin, två flaskor bubbel på fyra personer, och så nästan två vodka redbull på det. Och jag är en ganska liten kropp.)

Vad är det med mig och vin nuförtiden? Jag sippar inte längre, jag klunkar i mig. Och det här med varannan vatten? Jag som annars är så noga med att dricka vatten. Herregud vad dåligt vinsinne jag har fått på senare tid. Måste skärpa till mig. Jag känner att jag vill avstå vin ett tag. Och istället komma igång med träningen.

Och med komma igång med träningen menar jag inte någon elitsatsning eller så, bara att kunna ge mig ut och springa några gånger i veckan, i behagligt tempo, lagom långt och utan att det gör ont i något knä eller en hälsena. Springa för att må bra helt enkelt.
            .


4 kommentarer:

 1. Tycker du gör ett bra beslut. Själv har jag inte tagit en droppe på väldigt länge (vi snackar år) och jag saknar inte den där bakfyllan... Börjar man då också klunka vin, då är det en riktigt stor varningsklocka. Bra att du hörde den själv innan det blev för sent!

  SvaraRadera
 2. Det där med ett par vita veckor behöver nog de flesta efter semestern... bra tänkt! Själv dricker jag ganska sällan... jag behöver istället vita veckor från godis och socker just nu! Och att komma igång ordentligt med träning och kost! Du får komma och köra med mig på Sportlife i Partille!!!
  kram!

  SvaraRadera
 3. Bra tänk. Jag tror att de flesta har toppar och dalar vad gäller vindrickande, men så länge man själv tänker att nu räcker det ett tag, så är det okey :-)

  SvaraRadera
 4. Renée: Ja jag tror det är bra.

  Nina: Godis har jag slutat med. Dock inte choklad...
  Jag kommer gärna, men måste bli starkare först! Är så grymt otränad just nu....

  Fru Venus: Det känns sunt att kunna inse själv när det räcker på ett tag. Intalar jag mig.

  SvaraRadera