onsdag 15 augusti 2012

I stearinljusens sken

Det mörknar tidigare ute nu, och snabbt går det. Lite mysigt är det när man får lov att tända ljus på kvällen. Eller rättare sagt väldigt mysigt!

Just nu sitter jag med ett par blockljus tända. Sonen sover över hos kompis, och spelar förmodligen tv-spel by now. Förhoppningsvis har de lagt sig. Tjejerna har lagt sig och förhoppningsvis har de somnat. Men tveksamt. Flera veckor av sena kvällar och sovmorgonar vänder man inte i en handvändning.

Maken är hemkommen från sitt möte men behövde ringa ett samtal så han befinner sig i sovrummet - tack och lov - så jag hör bara ett svagt mummel.

Smolket i kråksången är min mage. Den är dum. Katarr? Stress? Men nej, jag vill inte gå till läkaren, då blir det slang genom svaljet för att röntga magen, och/eller slang upp genom r.... Vill inte. Jag vill inte heller ha någon medicin - jag vill få bort orsaken. Och jag tror att jag vet varför: jag har slarvat med mat och dryck. Too much vetemjöl. Way too much socker. Och annan skit. Som jag nu längtar ihjäl mig efter.

Nåväl. Skrivkrampen är nästan över. Jag skrev 82 ord idag. Bättre än inget. Knappt. I morgon blir det kanske några till. Förresten, räknar man i författarkretsar ord eller tecken och om tecken i så fall med eller utan blanksteg?
      .

1 kommentar:

  1. Vad mysigt det låter, förutom magen. Hoppas att du mår bättre snart.

    SvaraRadera