söndag 19 augusti 2012

Hur mycket ska man ändra?

Jag har kommit på att jag kanske ska ändra livssituationen för en av mina karaktärer. Den som från början var huvudkaraktären. Hon har lite granna hamnat i skymundan nu. Och nu funderar jag på att ändra ytterligare lite till, så att hon hamnar ännu mer i periferin. Men det betyder att jag får radera en väldig massa text. Alternativt skriva om texten väääldigt mycket.

Orkar och vill jag det?


Eller så gör jag så här: Skriver klart skiten ungefär som jag tänkt mig den och skickar till förlag, får nej från samtliga, ger ut själv och så är det bra med det. Plan B: Om jag trots allt inte kan släppa idén med den här boken, såsom idén är just nu, skriva om den tills jag blir helt nöjd (blir man någonsin?) och skicka in på nytt. Voila!
    .

6 kommentarer:

 1. Hur kan man ta bort huvudpersonen? Vad blir det då kvar? Kommer inte boken plötsligt handla om något helt annat, vilket kräver en hel del omskrivning bara det? Om du känner att en av birollerna är värd en egen historia så kanske en spin off när boken är klar skulle sitta fint.

  SvaraRadera
 2. Kati: Jag skulle inte ta bort någon, men fokus har just nu hamnat mer på en annan person. Men du har nog rätt i att det blir för mycket omskrivning om jag ändrar för mycket. Fy sjuton vad jag tycker det är svårt det här med att skriva! :)

  SvaraRadera
 3. Försök ändra lite, få in huvudpersonen igen utan att man märkt att hon egentligen varit "borta"!? Lycka till :-)

  SvaraRadera
 4. Jag blir riktigt nyfiken på vad det är för slags berättelse du skriver och vad den handlar om. :) Kan du inte ge en liten teaser?

  SvaraRadera
 5. Håller nog med- kan du liksom inte ha en ny bok i bakfickan?:-)

  SvaraRadera
 6. Venus: Så kommer jag nog kunna göra, ingen annan än jag kommer någonsin märka eller veta något.

  Kati: Relationsdrama (feelgood-ish).

  The queen: Jag har redan lite idéer till ny bok, dock endast på små-idé-stadiet.

  SvaraRadera