söndag 4 november 2012

Fredagssöndag

Så känns det idag.
I morgon är jag ledig. Och ensam hemma.
Jag älskar mina barn och tycker om att ha dem hos mig, men att få vara helt ensam hemma i några timmar är ljuuuvligt!

När barnen, eller maken för den delen, är hemma kan jag inte gå och prata högt för mig själv. Inte utan att verka konstig i alla fall. Och jag behöver tystnaden för att kunna tänka. Jag är bättre på att bara vara, när jag är ensam.

Skrivandet går väl sådär. Ganska bra, men jag är inne och pillar i texten alltsomoftast. Jag tror att jag måste få lov att göra det lite grann ibland. Det är min text, mitt skrivande och jag gör som jag vill. Sen tar jag tacksamt emot tips och råd och idéer, som jag ofta tar till mig och testar. Och jag försöker att inte pilla för mycket nu, utan sparar det till redigeringen. Den riktiga.

Eller vänta nu, har jag inte börjat min redigering? Är jag inte i skriva om-fasen nu, då redigerar man väl? Eller är jag fortfarande i skriva-fasen? Vad gör jag i så fall med de ändringar jag kommer på, eller det jag ser att jag vill ändra/lägga till i texten? Visst måste jag väl peta lite i texten om jag känner att jag vill eller måste? Eller?

Jag behöver en coach, nu!
.

1 kommentar:

  1. Ett tips är att skaffa en anteckningsbok och samla alla de där idéerna till saker som måste fixas i den. Så glömmer du dem inte. En riktigt tjusig, proffsig anteckningsbok :P

    SvaraRadera