tisdag 6 november 2012

Tur att jag inte blev nyhetsuppläsare på tv

Är det bara jag som är trött på den här utseendefixeringen?! Reklamaffischer eller i tidningar ska vi bara inte prata om. Nyhetsuppläsarna på tv4 ser ut som om de är redo för fest; massor av smink, släta pannor, vita tänder och vita ögonvitor.

För några år sen läste jag en intervju med Tilde de Paula. Hon ondgjorde sig över sina kollegor inom tv som "alla"använde botox, det var "bara" hon som inte gjorde det. Åh, vad jag gillade henne för det! Nu verkar även hon ha trillat ner i botoxträsket. Hon svek mig. (Eller har tv4-sminket rena rama underverken i sitt smink?). Jag menar, hon är snygg och skulle vara det även med rynkor i pannan.

Häromkvällen tittade jag på Babel och Jessika Gedin. Hon satt där med normalröda ögonvitor och normalgula tänder. Heder åt henne!

Ja, jag erkänner, först tänkte jag något i stil med: Mäh! Hur ser hon ut! Varför har hon gula tänder och röda ögon?! Sen blev jag glad. (Och lite irriterad på mig själv för min trångsynthet). Jag vill se fler "normalfula/normalsnygga" människor i tv och reklamsammanhang. 
.

8 kommentarer:

 1. Jag håller med! Om inget annat så behöver våra barn och ungdomar se vanliga människor på tv och i tidningar så att de kan få en sund syn på sitt eget och andras utseende.

  SvaraRadera
 2. Vi blir ju matade av "hur vi ska se ut" att det inte är så konstigt att vi blir indoktrinerade.

  SvaraRadera
 3. Gilla Jessica Gedin! Basta Spanaren (i P1) dessutom!

  SvaraRadera
 4. Anneli: Precis!

  Singelmamman: Nä, det är inte konstigt.

  Jessica: Hon är bra.

  SvaraRadera
 5. Jag kommer åldras på vanligt sen om smink kan trolla när jag ska göra mig extra fin så blir jag glad.

  Ha ne bra dag! kram

  SvaraRadera
 6. Anna: Smink är ju helt okej. (Och nödvändigt många gånger.) :)

  SvaraRadera
 7. frågan är ju vad som driver människan till att göra en massa ingrepp för att bevara sin ungdom...? Är man liksom passé när man är över 40? Läste någonstans att 40 är det nya 20. Passar mig alldeles utmärkt. Dessutom...det är något sexigt med att åldras naturligt. Kanske är det så att när man vågar göra det, då växer man som människa. Jag för min del njuter av att inte längre vara 20. Numera skiter jag i vad folk tycker om mig eller vad de har för åsikter om mig. DET kära Agneta är så mycket mer värt än en slät panna och colgate-leende.:-D ///Hon med pannlinjer och sneda tänder

  SvaraRadera
 8. Vackra Catarina: Vi matas med bilder av det perfekta yttre, och vi köper det. Tyvärr. Jag skulle önska att vi alla åldrades med värdighet istället, lät pannan bli rynkig, lät skinnet bli slappt ... struntade i att botoxa oss, bleka tänder, lyfta ögon osv... Varför kan vi inte få åldras i fred? Männen får ju.

  Jag tycker också att det är skönt att vara 40. Önskar bara att jag inte var så himla utseendefixerad :/

  SvaraRadera