torsdag 15 november 2012

Ibland älskar jag mina barn lite extra

Som när mina elvaåringar säger att de kan ta med mackor som matsäck!

Och dessutom fixar matsäcken själva.
Från köket i morse hörde jag den ena säga till den andre: Ta inte jordnötssmör, vi får ju inte ha med jordnötter till skolan.

Till mitt usla-och-lata-mamman-försvar kan jag säga att de är hemma redan klockan 14 och då ska de få lagad mat. Om jag orkar åka ner och handla innan dess.

De börjar bli stora nu, mina småpluttar. Och stundtals väldigt duktiga. Den ena väldigt ordentlig och pedantisk (på gränsen till alldeles för pedantisk ibland) och den andre ganska slarvig och snabb. Allt ska gå snabbt och fort. Saker behöver inte göras så noga, enligt honom.

Till hösten ska de börja högstadiet. Eller sexan, men det räknas väl numera till högstadiet. De är redan på det klara med att börja i varsin klass. Systern vill slippa hålla koll på sin bror och fungera som hans extraminne, och slippa skämmas när han ifrågasätter lärarna och ibland blir arg. Han är inte rädd för att sticka ut hakan och säga ifrån om han tycker att han blir orättvist behandlad.

En period blev han så arg att han stack iväg från lektionerna, efter att först ha fört ett herrans liv. Lämnade skolområdet! Lärarna ringde oss och vi skällde/pratade/tjatade på sonen. Ja ni fattar. Jobbigt. Men jobbigast tyckte tvillingsystern att det var, när "alla" i klassen tittade på henne, eftersom det var hennes bror som ställde till en scen.

Han är bättre nu. Allt tjat verkar ha gått in. Som tur är!

Äldsta är omtänksam, empatisk, snäll, ärlig och har ett fint städat rum. Tills man öppnar en garderobsdörr eller drar ut en låda (vilket jag fick göra idag när hennes dörrnyckel visade sig ha varit försvunnen ett bra tag. *grrrrr*) - OMG vilken röra! Hjälp. Men det syns inte vid en första anblick. Inte heller de dammråttor (stora som lamm) som fanns under skrivbordet. Och det är väl ändå ytan som räknas?
.

1 kommentar:

  1. Jag kan tala om att det blir väldigt tyst när de lämnar hemmet... :-)

    SvaraRadera