måndag 19 november 2012

Jodå

Jag kom mig ut förut, inte långt och inte jättelänge, men lite dagsljus fick jag.
Nu på kvällen har jag tagit ett bad. Med bikarbonat. Lär vara nyttigt.

Sen har jag nysit en väldig massa också. Det förkylningskillar i näsan. Jag kan inte i rumsrena ord beskriva vad jag känner inför en eventuell förkylning. Orkar inte fler nu. Det är i så fall den tredje den här hösten! Jag har aldrig tidigare varit så mycket förkyld.

Dagis fel. Snoriga näsor. Ungar som kaskadnyser över bordet och maten. Och som hostar rakt ut i luften no matter vem som står i vägen.

Jag sover ordentligt, visst kan lägga mig ännu tidigare, men åtta timmar borde väl ändå räcka? Jag (försöker) äta ordentligt. Jag tar vitamintillskott, multi, D och Zink. Försöker få i mig ett par frukter om dagen. Där lyckas jag inte helt, det är jobbigt att äta frukt har jag kommit på.

Så i morgon ska jag inte heller jobba. Jag ska kurera mig, oavsett om jag blir förkyld eller inte. Och så ska jag fortsätta skrivandet. Eller klippandet och klistrandet. Är inne i redigeringsstadiet nu. Och det trots att hela utkastet inte var klart - jag är inte överens med mig själv om slutet än. Jag vet hur det ska sluta. På ett ungefär.

Det löser sig.

Så jag redigerar alltså. För att få lite ordning och struktur. Jag inbillar mig att jag måste ha det, i alla fall till viss del. Det trodde jag inte när jag började skriva. Ordning och struktur är inte mina mellannamn. Om vi inte pratar underklädeslådan eller linneskåpet ..... 

3 kommentarer:

  1. Dagisbaskilusker är av den värsta sorten och svåra att värja sig emot. Bikarbonatbad var något nytt för mig. Hur använder man det och till vilken nytta?

    SvaraRadera
  2. Anna: Bikarbonat är bra för ph-balansen. Och något mer. Är för trött för att minnas :/ Ska blogga om det någon dag har jag tänkt :)

    SvaraRadera
  3. Krya på dig och lycka till med redigeringen!

    SvaraRadera