måndag 26 november 2012

God morgon måndag

Jag är någorlunda mig själv igen.

Det här att jag tycker att det är jättekul att dricka en massa alkohol i trevligt sällskap rimmar väldigt illa med det kontrollbehov jag har. Och det enorma slöseri med liv som det är när man ligger en hel dag i soffan och inte orkar ta sig för någonting.

Ändå. Jag tycker att det är riktigt roligt att festa till ibland! (Aldrig ute på krogen dock. Där vill jag ha fullständig kontroll på mig själv och andra. Funderar därför på att köra till den fest vi ska på lördag. Inne i stan.) (Kan också ha med mitt stora förakt för fulla fyrtioåringar, som jag haft sedan jag var tonåring-tjugoåring. Nu är jag ibland en av dem själv. Men bara i privata sällskap.) (Eller nej, så himla full blir jag inte, bara väldigt flamsig och tramsig och oerhört barnslig. Vilket jag i och för sig kan bli i vissa sällskap även utan alkohol.

Så.

Regnig måndag. Ensam hemma. Ledig. Helt ok, om det inte vore för att jag oroar mig för det här vädret. Klimatförändringarna. Den stora uppvärmningen. När och var sker nästa jordskred? En del av vägen längs Landvettersjön (där vi kör ibland, maken framför allt) rasade för några år sen. Vad är det som säger att det inte kommer att ske igen?

Eller längs E6 i Bohuslän. I Munkedalstrakten om jag inte minns fel. Också ett ras.

Jag gillar det inte! Vi måste ta tag i miljön. Nu! Innan det är alldeles för sent. Vi har alla ett stort ansvar!
.

1 kommentar:

  1. Jag oroar mig också för miljön, måste leta mer information vad jag som enskild person kan göra förutom det 'alla' redan vet, som att sopsortera/återvinna.

    SvaraRadera