tisdag 21 januari 2014

Vad jag gillar mitt jobb!

Trots en lååång arbetsdag igår och tidig arbetsdag idag (och en usel nattsömn som alltid när jag ska upp mitt i natten och bara inte får försova mig!)

När jag kom hem vid halv två i eftermiddags la jag mig på soffan med Katarina Wennstams Stenhjärtat. Sen reste jag mig inte förrän maken ropade att middagen var klar. Gud vad jag beundrar ensamstående, heltidsarbetande mammor!

Nu har jag tillfälligt lämnat soffan för en absolut nödvändig dusch, innan jag snart intar horisantalläge i sängen, och läser ut resten av boken. Jädrar vad bra hon skriver! Snacka om att jag får dåligt skrivsjälvförtroende - men jag tröstar mig själv med att jag skriver på mitt första (andra) manus och detta är hennes … jag vet inte vilken i ordningen! Och jag tycker att den här är mer välskriven än hennes tidigare Skam, Skuld mfl.

Hur som helst.

Fasen vad jag gillar mitt jobb! Faktiskt så mycket att jag skulle vilja gå någon kurs, eller läsa en eller flera riktigt bra bok/böcker om barn och pedagogik och inlärning och annat som är bra att kunna när man jobbar med barn.

Jag gillar att vara med barn, prata med dem, leka och göra saker tillsammans med dem - och jag gillar mötet med deras föräldrar. Att få vara en glad och trevlig person som de lämnar över sina guldkorn till på morgonen. Jag hoppas att de känner någon slags trygghet i det, trots att jag inte är utbildad förskollärare.
.

3 kommentarer:

 1. Med den inställningen är jag säker på att både barn och föräldrar känner sig trygga!

  SvaraRadera
 2. Jag känner mig beundrad. :)

  Jävlar i min lilla låda vad det är tungt att vara ensamstående och heltidsarbetande! Men jävlar i min lilla låda vad det var tungt att vara gift med fel man. Inget slår det tunga i det, försöker jag tänka när jag svimmar i säng på kvällarna.

  SvaraRadera
 3. Singelmamman: Hoppas det.

  Hanna: :)

  SvaraRadera