onsdag 18 januari 2012

Jag håller ut

Jag är så omotiverad till att gå och jobba så det finns inte. Det är tråkigt för jag tycker om att vara motiverad. Allt blir lättare då.

Men när klockan ringer. Jag blir sur. Känner att det inte finns någon mening med det livet över huvud taget. Eventuellt skulle det vara pengarna då. Stackars alla som måste jobba. Det finns de som tycker om att jobba och det är helt ok! Men jag känner många som inte vill jobba men som måste. Och de mår inte så jätte-jättebra över det. Jag är en mocklis!

När jag väl kommer till jobbet är det trevligt. Att småprata med kollegerna, dricka lite kaffe, gå och hämta vatten och småprata med ännu fler. Riktigt trivsamt! Men sen sätter jobbet igång. Vissa saker måste göras direkt på morgonen och då är alla upptagna med det, sen kommer det post och mail. Och ännu fler mail. Och så ringer det och tillkommer problem och annat. Finns ingen tid att umgås på arbetstid! Synd.

Idag har tiden gått fort. Som tur är! Jag var och kollade på NKs rea och kom på mig själv att leta sommarkläder (hej smartskalle!). Jag gick därifrån tomhänt. Plånboken var nöjd. Jag är snål nu när jag vet att jag snart ska sluta. Snart kommer inte den goa lönen in på kontot varje månad. Jag kommer överleva det! Jag har levt snålt och fattigt förr - men då jobbade jag dessutom! Nu kommer jag vara fattig men lycklig!

Och så har jag en man som tur är. Och det finns säkert extrajobb eller vikariat att söka. En kompis till mig, som jobbar som förskollärare har gett mig namn på en person att ringa. Förhoppningsvis kan jag hoppa in som vikarie lite då och då. Det skulle vara riktigt roligt. Att få hoppa in som extraresurs, utan några krav på att vara pedagogisk. Bara få leka hela dagarna!
     .

1 kommentar:

  1. Små lätta moln ser jag på min himmel min himmel som är blå. Så lyder texten till en känd låt. Blev lite orolig nu för din hemmatid. Du beskriver fikat och det sociala med stora termer. Hur ska du lösa det hemma? Det går säkert bra. jag har lärt mig och trivs kanon nu med att fika själv. Skrattade när jag såg dolt nr missen. Jag blir helt tokig när jag missar dom samtalen. Tyvärr händer det att jag svarar och oftast är det någon som vill sälja något. Men man vet ju aldrig

    SvaraRadera