söndag 21 oktober 2012

Nöjd och lycklig

Hemma igen, fulltankad av positiv energi och skrubbad och fin!

Vi åkte hemifrån igår förmiddag och stannade till i Kungälv där vi shoppade lite (strosade i affärer) och åt lunch. Lång lunch. Mysigt!

Sen åkte vi mot vårt hemliga mål: Marstrand. Marstrands havshotell. Där de som var friska tränade på ett cirkelfyspass och vi andra (fyra krakar) tog en kopp kaffe och pratade.

Därefter var det dags för lite pastasallad, lite vin och SPA! Och vilket spa ...!

Vi fick varsin korg med diverse produkter: handkur, kroppsskrubb, ansiktsmask, olja (att smörja in kroppen med efteråt) och fotsalt med doft av tjärad brygga.

Först skulle vi tvaga oss. Med en skurborste (!). En hederlig skurborste, precis en sådan jag såpskurar golven med i torpet. Aj, vad det rev, men oj vad det rev gott! Duschtvål och schampo luktade (och innehöll) rosmarin och backtimjan.

Sen fick vi göra fotbad, vandra i meditationsbad (zonterapi för fötterna) bastu med efterföljande kall avrivning - men jag vände nästan i dörren och gick och simmade några längder istället. Sen var det ångbastu i vilken vi skulle sitta med ansiktsmask, sitta på varma stenhällar och smörja in händerna med härlig handkur. Därefter skulle vi sitta i saltrummet - bra för luftrören bland annat. Sist av allt, innan vi duschade badade vi i heta tunnor utomhus. Och satt och såg fästningen ute på Marstrandsön.

När vi kände oss nöjda efter drygt två timmar gick vi och duschade och skrubbade kroppen med ljuvligt doftande skrubb med havssalt. Och smorde in oss med olja efteråt. En olja som gick in i huden och gjorde den mjuk, länge, och som inte flottade ner eller blev oljig.

Åh, herregud vad jag fortfarande njuter av minnet! Och det fanns vatten, både stilla och bubblande, kaffe, frukt - bara att ta så mycket vi ville.

Sen var det förfest och middag (fyrarätters!). Det blev lite dans också. Sen la vi oss vid ett-tiden ungefär. Kanske närmare halv två. Jag sov dåligt, men det gjorde inget. Buffén.

Frukosten ... jag glömde smaka på sillen, det var synd, men jag åt istället äggröra (två portioner), mörkt bröd med vispat smör, lite olika skinkor, ädelost, kaffe, juice, färsk frukt (ananas, melon, apelsin), gubbröra och skagenröra. Oh My God så himla gott det var. Sååå himla gott!

Det fanns även kokt ägg, korv, ost, bröd, våfflor, croissant mm.

Jag kan varmt rekommendera ett besök på Marstrands Havsbad. Åk dit, upplev lite underbar lyx, och njut! Känslan sitter i, länge.
.

6 kommentarer:

 1. Låter superhärligt! Får nog kolla in Marsstrands havsbad. ;)

  SvaraRadera
 2. Men å vad härligt det låter!!

  SvaraRadera
 3. Petra: Ja! :)

  Jenny: Kolla in det! Väl värt ett besök. Otroligt fräscht och fint.

  Livet innan liten: Det var otroligt härligt! (Längtar tillbaka!)

  SvaraRadera
 4. Det låter fantastiskt! Hoppas förkylningen håller sig borta nu!

  SvaraRadera
 5. Det låter helt ljuvligt underbart!

  SvaraRadera