tisdag 23 oktober 2012

Tisdag med måndagskänsla

Trött i morse. Sovit dåligt. Drömt om jobbet. Jobbiga drömmar. Insåg då att jag får fundera på hur jag vill ha det.

Om jag ska fortsätta som deras fasta vikarie vill jag att miljön blir bättre, annars föredrar jag att hoppa in som ren och skär vikarie på olika förskolor. Så som jag hade det i våras - rena glidartillvaron!

Men jag gillar att få vara delaktig. Nackdelen är att det tröttar mig. Nu ser jag problem som finns och jag ser potentiella lösningar - men den fasta personalen vill ha de som de alltid haft det. (Suck.)

Jag vet, jag behöver inte bry mig - jag kan göra mina timmar och så är det bra. Om det inte vore för att jag bryr mig. Jag vill vara delaktig. Jag vill inte bara strunta i hur det går.

Jag önskar att jag var lite mer hårdhudad. Lite mer kallblodig. Lite mer gåshudad (ni vet, så där när vattnet bara liksom rinner av och inte fastnar ...)

Idag har "min" ordinarie personal varit på någon slags utbildning/sammankomst. Jag har förhoppningar på att det ska bli bättre nu! Jag vill att det ska bli bättre. Jag vill vara en gladare person när jag jobbar med barnen.
.

4 kommentarer:

 1. Vet du vad Agneta...så där är det på alldeles för många förskolor. Pedagoger som jobbat alldeles för länge på samma ställe och vars favoritargument är: "Så här har vi alltid gjort" eller "så där har vi aldrig gjort". SÅÅÅÅÅ fruktansvärt tröttsamt! *kräks lite i munnen* Jag tror det är därför jag gillar att vara med och starta förskolor, har gjort det ganska många gånger nu och favoritargumentet ovan kan därmed lämnas åt sitt öde (vik hädan du onde).

  Mitt enda och kanske lite trista tips är: "Stånga dig inte blodig för något du inte kan vinna". För man KAN inte vinna mot dessa gamla uvar. Fokusera istället på det som är bra och ja...det kanske är just att jobba lite som springvik.

  (För övrigt är det just dessa gamla uvar som gör att jag lämnar förskolevärlden i början på nästa år.....:-D)

  SvaraRadera
 2. Catarina: Bra tips. Du har rätt.
  Och nu blev jag väldans nyfiken!!! :)

  SvaraRadera
 3. Ja, minsann....jag ska börja jobba med rådgivning gentemot förskolor och inte minst: med ett Montessorinätverk i Sverige. Det blir i regi av den förening jag sitter som ordförande i. Ska bli superspännnade. Bara det faktum att jag, som i hela mitt liv jobbat schemalagt, ska börja disponera dagarna själv är lite nervkittlande. Kontorsnisse nästa! :-D

  SvaraRadera
 4. Jamenjustdet! Nu minns jag att du skrev det i ett mail. Spännande!!

  SvaraRadera