tisdag 9 oktober 2012

Jobbig natt, bra dag

I natt har jag drömt massor av konstiga och jobbiga drömmar.
Bland annat att jag var i en stor skog med höga träd, och det var storm, men jag märkte inte att det blåste, men träden föll som käglor omkring oss. Och de föll i ett visst mönster.

Sen drömde jag att jag klättrade upp på jättehöga smala stenar, tänk er stora stenar i skogen i Bamsetidningen. Och jag som är lite höjdrädd ...

Sen drömde jag att maken och jag var och besökte ett par vänner som bor i Dalarna. De har ganska nyss flyttat dit, och min kompis hade lagt sig till med skånska! Inte dalmål som vore det mest naturliga, om hon nu skulle ändra dialekt. Skånska. Och så hade de huset fullt av andra vänner, utländska, från södra Europa och Sydamerika - och de kunde ingen engelska! Jättejobbigt.

När jag vaknade strax innan fyra kunde jag inte somna om. Låg vaken länge. En konstig grej som hände när jag kom upp och tittade mot vardagsrumsväggen var att jag såg en ljus fyrkant på väggen, stor som en tv ungefär. Medan jag står och stirrar och undrar var ljuset kommer ifrån så slocknar det plötsligt. (Tänkte lite irrationellt att det kanske var en dator i vila som liksom blinkade till, men det var inget blinkande, och i så fall skulle det inte bli som en fyrkant heller.)

Jag hoppades att jag bara inbillat mig, men visste och kände att det inte var inbillning. Men nu, så här i nyktert dagsljus kan jag tänka mig att det kan ha kommit från grannen som bor bakom oss. Kanske. Jo, så klart. De har haft en lampa tänd någonstans, och fyrkanten har ju motsvarat ett fönster! Ju.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar