tisdag 20 september 2011

Måste sluta träna kvällstid!

Jag blir pigg! Det är inte bra. Jag måste ju somna tidigt, ju.

Och när vi är inne på elände: maken har köpt gröna bananer. Gröna. Då krullar det sig i munnen. Uäk. Jag som var såsugen på mjölk och banan.

Så. Nu har jag klagat färdigt.
Tränat ja. Promenerat (nästan powerwalkat) och kört lite styrketräning på det. Några få, försiktiga, lyft med tyngder (otyngder snarare, à tre kg). Shit vad snabbt man förfaller när man inte tränat på ett tag. Hu vad trött jag är i armarna. Men förhoppningsvis klarar armbågen detta och då ska jag köra lite lite varje vecka, tills jag är stark igen! Det kommer ta tid men det får det göra då.

Det är tre år sen jag började få ont i min armbåge. Nu har jag inte ont längre men jag är fruktansvärt svag och otränad. Men med mycket tålamod och ännu mer tålamod ska jag nog bli bra och stark igen.

Nu måste jag snart gå och lägga mig och sova, så att jag inte är så förbannat trött i morgon. Som jag var idag. Zzzzznark, typ.

           .

6 kommentarer:

 1. Svårt det där - för jag menar, i mitt fall iallafall - med dessa barn och aktiviteter och heltidsjobb och allt det där - NÄR skall man annars träna?

  SvaraRadera
 2. Mamma J: Nä, det finns ju ingen annan tid. Såvida man inte vill gå upp klockan fem. Och det vill man inte.

  SvaraRadera
 3. Fast det är inte så tokigt faktiskt. Jag började träna på morgonen för ett par år sedan. Jag går upp ca 45 min tidigare än vanligt, alltså kvart i sex-sex. Då hinner jag träna en halvtimme innan eller efter frukost. Det är mördande just när klockan ringer men resten är BARA positivt. Jag piggnar till på direkten (istället för framåt tio) och jag är inte alls lika rastlös och "onöjd" resten av dagen (som jag är annars). Ibland stänger jag av klockan och sover vidare en halvtimme för att jag är så fruktansvärt trött. Men det är så stupid för jag är inte alls piggare när klockan ringer nästa gång. Jag rekommenderar verkligen morgonträning. Fast fem låter i och för sig lite väl tidigt...

  SvaraRadera
 4. Mocka: Jag vet att jag borde ta mig den tiden någon gång i veckan. Låta det vara värt lite kortare sömn, för att få ett träningspass! Jag kanske rent av skulle kunna flexa på morgonen, när jag tänker efter...
  Vad tränar du så tidigt? Springer du?

  SvaraRadera
 5. Ja, det är liksom inte mycket annat som står till buds vid den tiden. Inte när man bor här i alla fall. Men dessutom är det väldigt tidseffektiv träning. Det tar fem minuter att vakna och byta om, en halvtimme att springa och fem minuters eftersvettning/stretch. Resten gör jag även om jag inte springer (duschar, äter frukost, läser tidning..).
  När man väl har gjort det ett tag är det inte fullt lika jobbigt längre. Faktiskt.

  SvaraRadera
 6. Det där tål att tänkas på faktiskt. Känslan efteråt är ju helt underbar... Och resten av dagen kan ju bara bli bra! :)

  SvaraRadera