tisdag 6 december 2011

Hemma idag

Jag hade så ont i magen igår kväll, men i natt har det känts bättre. Men jag har sovit dåligt. I morse gick jag upp kvart i sex och hade för avsikt att åka till jobbet, men kände att det inte gick. Jag kanske hade klarat att jobba, men tänk om jag blivit sämre?! Nä, jag la mig och somnade om istället, väckte maken när det var dags att väcka barnen.

Chefen blev lite orolig (både för mig och för jobbet) och mer eller mindre beordrade mig att ringa 1177. Det gjorde jag också. Kan ju inte komma till jobbet och säga nej när hon frågar ... Sjuksköterskan nästan skrattade åt mig (nej, det gjorde hon naturligtvis inte) och min fåniga lilla åkomma. Man kan faktiskt få ont i magen av något man ätit, och beroende på hur man lever ... I know. Jag stressar för mycket och tar hand om magen lite för lite. Så. Ja, jag ska (försöka) skärpa mig.

Just nu sitter jag i soffan och äter en försiktig frukost. Och så njuter jag för fullt av att vara hemma. Så jag leker lite med tanken just nu. Tanken på att faktiskt säga upp mig och skriva klart min bok. Det är ju såå skönt att vara hemma och vara fri att göra vad man vill!

Men det är också väldigt skönt att ha ett jobb och tjäna pengar! För även om jag klagar över att jobba titt som tätt så gillar jag mitt jobb! Faktiskt riktigt mycket och det är det som gör det så jobbigt och svårt!!! Hade det varit min förra arbetsplats hade jag redan varit hemma och i full färd med att skriva!

Angenäma problem.

Men ska jag koncentrera mig på att få en normal mage igen, för jag inser ju att jag inte kan ha det så här! Men hur slutar man stressa på jobbet, när det krävs att man har ett högt tempo?
       .

3 kommentarer:

 1. Man ska nog tänka sig för innan man väljer att vara hemma. jag har ju fått prova på det och det är ingen rolig historia i längden. Det jag saknar mest är arbetskamraterna. På dagarna alla alla på jobbet så den sociala kontakten blir minimal. Sen är det säkert dom som trivs med det men jag det verkar som om du är en människan som det alltid är full fart på. Hoppas du kryar på dig och kan du så njut av de timmar som du får vara hemma

  SvaraRadera
 2. Lisbeth: Jag förstår vad du menar. Jag skulle inte gå hemma enbart utan skulle i så fall gå kurser jag vill gå, och när jag känner att jag måste komma ut bland folk och tjäna pengar, jobba extra.

  SvaraRadera
 3. Ta väl hand om dej - magen ska man va rädd om!
  Nu har jag inte tittat in hos dej på så länge - men här är lika trevligt som alltid!
  Kram :)

  SvaraRadera