torsdag 1 december 2011

Det snurrar på, det där hjulet

Och jag vill hoppa av.

En liten del, kanske fem procent, av mig älskar det här med att göra karriär och gå i kostym och snygga skjortor; att lite granna tävla mot andra och mot budget; sätta mål, nå mål, spränga gränser och tänja på sig själv.

Ca åttiofem procent av mig vill vara författare/konstnär/fotograf och vara hemma och skapa; gå kurser och kanske jobba lite extra - för att få lite socialt umgänge och tjäna lite pengar.

Resterande tio procent består av ren och skär ambivalens. Blandat med osäkerhet och rädsla.

De där första fem procenten, de som är för att göra karriär och tjäna pengar, fullkomligt skriker åt mig att jag ska stanna kvar och kämpa på jobbet och vara glad och tacksam därför att jag nu fått allt det där som jag saknat i så många år!

De åttiofem procenten behöver inte skrika för att höras. Det räcker att de öppnar munnen så översköljs jag av ett lyckorus. Tänk om jag kan få ägna mig åt det som gör mig lycklig ... tänk när jag får lov att göra det ... åh, ljuva tanke. Jag vill, jag ska! Lycka!

De där ambivalenta tio procenten är dock väldigt jobbiga. De går inte efter demokrati, utan styrs av något slags tråkigt sunt förnuft. Som att hur få pengarna att räcka till både nödvändigt och roligt?


Jag trodde att jag var redo och mogen för ett heltidsjobb. Så fel jag hade.
          .

2 kommentarer:

  1. Om man inte provar så vet man ju inte! Varken det ena eller det andra. Du beskriver så bra och jag känner att vi är lite lika.

    SvaraRadera
  2. Är jag du???
    Precis så känns det ju. Fast nu jobbar jag inte heltid för tillfället, men när jag gör det. Så himla motstridigt. För att det ska bli roligt krävs det att jag utsätter mig för utmaningar. Och då blir det jobbigt en period. Utan utmaningar blir jag uttråkad och näst intill deprimerad.
    Men jag har upptäckt att det gör stor skillnad på att jobba deltid. Jag orkar med utmaningarna bättre och har även lite tid för det där andra, roliga, på fritiden. Som tur är kostar inte mitt roliga på fritiden (hatar shopping och uppskattar mest att bara vara hemma =billigt) så mycket så jag behöver inte jobba heltid. Inte just nu i alla fall. Borde säkert tänka på min pension men det gör jag helst inte.

    SvaraRadera