lördag 31 december 2011

Jag har en ny vana

.
Vet inte om det är åldern eller något annat, men jag har börjat starta dagen med en kopp kaffe med varm skummad mjölk. Förr (eh, för några veckor sen) tog vi alltid kaffet en stund efter frukost. Maken gör det fortfarande, men så är han mycket äldre än jag också (hela fyra år).

Först dricker jag min Aloe Vera-juice förstås. Inte en dag att jag missar det. Gud förbjude! Eller, magen förbjuder det. Den måste ha den ädla drycken varje dag. Då mår den bra.

När den fått rinna ner och genom mage och mot tarmar sätter jag på kaffe. Maken sover fortfarande. Jag värmer lite mjölk i micron som jag sen skummar med en liten söt batteridriven visp. Ett rejält skum ska det bli och jag använder alltid röd mjölk.

Sen, nu, njuter jag kaffet sittandes i soffan, med min trogna Air i knät. I bakgrunden hör jag tvättmaskinen jobba, och något skränigt barnprogram på tv:n i allrummet uppe. Någon/några har glömt att stänga dörrar efter sig. (Hatar oljud!)

Det är lördag - och inte vilken lördag som helst utan årets festligaste! - och solen skiner! Solen skiner! Och det är frost ute, allt är vackert frostigt vitt ute! Ljuvligt!

(Märks det månne att jag sovit gott i natt? Och att jag gillar att vara ledig?!) Mer lördagar åt folket!

Önskar att jag hade tänkt på att köpa lösögonfransar till ikväll. Men det kanske är lite väl overkill när man bara ska ha en familj på middag? I och för sig en väldigt trevlig familj, och det blir bubbel och trerätters med passande vin och tomtebloss och godis i massor till barnen och sen fyrverkerier från första parkett!

Det får bli fler tillfällen till fest helt klart.
          .

11 kommentarer:

 1. Jag drack mycket skummad mjölk och kaffe förr- och kardemumma till! Glöm frallandel inte kardemumman!

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 2. Gott Nytt år min bloggvän! Hoppas du får ett finfint slut på 2011 och ett alldeles strålande 2012!

  SvaraRadera
 3. Jag börjar alltid dagen med en stor balja te med mjölk - annars ingen dag ;-) Jag önskar dig en trevlig kväll och ett riktigt Gott Nytt År! Kram :-)

  SvaraRadera
 4. The queen: Näe, inte i kaffet...
  Gott Nytt År!

  Winnerhorse: Tack detsamma till dig!

  SvaraRadera
 5. GoTT NyTT År fina Agneta!
  2012 blir DITT år, det tror jag fullt o fast. Ett år utan stress och jobbångest önskar jag dig!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Gott Nytt författar-år till dig! =)

  SvaraRadera
 7. Gott Nytt År!!
  Jag börjar också m kaffet först.. Det där med åldern vet jag inte ;)

  SvaraRadera
 8. Det är nu man ska piff upp mig så hoppas fransarna åkt på ;)

  GOTT NYTT ÅR!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Det låter bra alltihop utom kaffet för det är inte gott med kaffe. Men te går an. Tur man kan välja! Njut.
  Gott Nytt År!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Vanor skaffar vi fler med åren tro mig så här en del år äldre. Kaffevarianten har jag också som en vana. Njuter mycket mer att drickandet när jag är ensam. Ska jag prata samtidigt får det fel temperatur. Det är en teori men jag tror på den. hoppas magvärken släpper
  Sköt om dig

  SvaraRadera