lördag 15 februari 2014

Bästa hemma!

Äntligen hemma igen efter en underbar vecka i vackra vintervita Norge.

Armbågen höll för skidåkningen, även om den kändes lite ansträngd första dagen. Tack och lov att jag tränat en del styrka i höst. När överkroppen säckade ihop (nästan direkt) kunde jag lita på benen och skejta fram mellan spåren. Jag orkade! Härlig känsla.

Det blev fyra bra skidpass. Eller om det blev fem. Minns inte. Mot slutet av veckan orkade även armar och axlar lite skidåkning. Till nästa år ska jag lägga lite tid på att träna upp även överkroppen.

Stugan vi har tillgång till ligger på ca 900 meters höjd, med härlig utsikt över fjäll och sjö. När det är soligt och hyfsat vindstilla går vi ett par hundra meter upp på fjället och åker skidor och där, när vädret är bra, är utsikten vidunderlig. Då kan man stå still och bara titta och njuta hur länge som helst. Eller tills man blir kall och måste röra på sig igen.

Vi har haft några få minusgrader hela veckan. Några dagar med klart och soligt väder och några med snöfall och blåst. Det var inte läge att gå upp på fjället i år, tyvärr, utan vi höll oss i dalen. Dalen som ligger på ca 700 m ö h och en bra bit över den riktiga dalen alltså. Men där var fina spår och ganska skyddat mot vind.

Nu är vi hemma i Västsverige igen och det finns inte en gnutta snö. Bara regn och blåst.

Snart ska yngsta dottern och jag åka och hämta Bosse, kaninen, som varit på pensionat. På måndag börjar jag kvart över sex och jobbar till arton. Blir sliten bara jag tänker på det. Tur att jag är ledig på onsdag. Längtar redan nu.

Men det är långt kvar till måndag morgon. Ikväll är det melodifestival och i morgon är det skidor på tv. Därimellan ska jag sova gott i egna sängen och kanske även ta en sovmorgon.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar