tisdag 4 februari 2014

Verklig vardagslyx!

Igår slog tanken mig: jag vill vara ledig onsdagar. Frågade mina två kollegor, de sa ja, liksom förskolechefen. Och det bästa av allt, jag får vara ledig redan i morgon! Känner redan nu hur mycket roligare det kommer kännas att gå och jobba på torsdag och fredag! Wohoo!

Vet ni hur mycket nitton barn låter? Nitton stycken som måste överrösta varandra för att göra sina röster hörda och få den uppmärksamhet de vill ha, kräver och behöver. Herrejättejösses vad de kan låta, de små liven.

I morgon är jag ledig. Leeedig … Känner redan hur lugnet lägger sig inom mig, och hur mycket gladare jag blir! Att få dricka kaffe i lugn och ro. Hinna krama om barnen på morgonen. Jag kommer hinna redigera och skriva på onsdagar. Jag kommer få äta frukost ensam och länge, lyssnandes på tystnaden. Halleluja!

Det ska jag fira genom att öppna Word och redigera en stund. Heja mig som vågade vara lite "besvärlig" och sätta mig själv främst. Igen.
.

4 kommentarer:

 1. Just onsdagar tycker jag är bästa dagen att vara ledig på om man inte jobbar heltid! Grattis till ledigheten!

  SvaraRadera
 2. Det var bra gjort! Och jag vet hur ett barn kan låta och ibland tre och jag blir nästan helt förstörd av trötthet när dom åkt härifrån. Jag tror det är jättetröttande och att få stänga av där i mitten måste vara helt underbart!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Hanna: Tack! Ja, det känns som att det blir bra balans nu.

  Snäckskal: Känns helt underbart!

  Anneli: :) Tack detsamma!

  SvaraRadera