fredag 28 augusti 2009

Hm. Förnärmad, tror jag..?


Vilken konstig dag det här blev. Inte nog med att jag blev mörbultad hos plågis i morse, så fick jag en tillsägelse på jobbet när jag kom dit. Min närmsta chef tycker att jag "är lite för mycket i korridoren"... M-hm!?

Han förstår att jag måste ta små pauser och töja armen och så, men tycker att jag kan hålla mig på rummet och göra det, "och inte störa de andra" (precis så sa han!)

Jag tänkte spontant att det är inte bara jag som är i korridoren, de andra är nästan lika mycket ute de med, respektive mer ute i korridoren än jag!!! Ena kollegan erkände tom för mig att hon är mer ute och springer... 

Men jag valde att inget säga till chefen om det... jag vinner inget på att dra ner de andra. Han borde ha märkt det själv. Fast det kanske inte stör honom lika mycket?

Och i våras var det så mycket prat om att det var så tråkig och tryckt stämning och vad kunde vi göra för att förbättra det? Och mitt bidrag har varit att försöka prata med de andra, bjuda på mig själv, lyssna på de andra, vara glad och trevlig!

Och visst, de sista två veckorna har det blivit en del "tjôt" - dels har det spekulerats kring vissa saker och dels har vi återsetts efter semestern. Dessutom! Och kanske tack vare det, har det varit väldigt lugnt på jobbet och alltså funnits mer tid och tillfällen till lite mer social tid. 

Vad är problemet?! Har jag inte skött mitt jobb? Ok, jag kunde suttit på min plats mer, men bidrar jag då till bättre stämning? Och när det inte ringer och all post är gjord och åtgärdslistan är tom - vad göra då?! Jag har jobbat på som fan nu när min arm äntligen känns ok! Men visst, jag kan jobba  l å n g s a m t  om det är det de vill. Rätt var det är kommer vi sitta klistrade vid telefonerna och ha högvis med post, och då sitter vi också på våra platser och jobbar!

Om jag inte får lov att umgås med mina jobbarkompisar på arbetstid kommer stämning inte att bli bättre, det kan jag lova! 
Och kom gärna och fråga mig lite längre fram varför stämningen är så tråkig och tryckt! Konstigt!!! ska jag säga då!


Fan vad jag är förbannad!


11 kommentarer:

  1. Fy, vad är tråkigt med såna chefer!!! Vad de inte fattar är att jobbet som görs blir sämre när de kontrollerar och läxar upp. Vem vill jobba under såna omständigheter liksom?
    En positiv stämning är jätteviktigt för arbetsresultatet.
    BYT JOBB!!!

    SvaraRadera
  2. Han kanske inte har något att göra eftersom han smyger runt och kollar hur mycket du är i korridoren. Ge honom lite arbetsuppgifter, vetja.

    SvaraRadera
  3. Hmm..det är ju säkert någon av de andra som har klagat till chefen skulle jag tro;) Alla kanske inte är så mycket "kompis" som du tror.
    Låter inte som en kul arbetsplats, men säkert som de flesta andra arbetsplatser....som egen är det skönt att slippa.

    SvaraRadera
  4. Alltså, jag blir lika upprörd och förnärmad som om det vore mig han sagt till! Hur vågar människan? Om man sköter sitt jobb som man ska, då får man väl för h-e stå varsomhelst, om det så är på sitt rum, på toaletten eller i en korridor! Tvi för såna chefer.

    Jag tycker du ska ta ett samtal med den herren på måndag, elda och fila på argumeneten innan och ställa honom mot väggen. Fråga vad han är missnöjd med, om det är någon annan som sagt nåt osv. Aaahhh, vad arg jag blir (du hör va?)

    SvaraRadera
  5. Nilla;
    Positiv stämning är jätteviktigt! Och det efterfrågade han ju i våras!

    Trollpackan;
    Det är inte helt omöjligt att det är någon som har klagat...

    A-L;
    Jag ska försöka repa mod (eller komma i balans) inför måndagen och fråga vad han menar, och varför han sa så. Jag tror jag ska fråga om det är någon annan som klagat...

    SvaraRadera
  6. Låter som din chef missat ett och annat på sina chefskurser.

    SvaraRadera
  7. Magnus;
    Vad hette det? Chefsk...vadförnågot ??
    =)

    SvaraRadera
  8. Det är ju uppenbart chefen som är problemet hos er och som sprider dålig stämning! Och som är för mycket i korridoren!

    Bra att du inte sade något. Ge igen senare istället. Gladan rekommenderar hoppratning bakom ryggen. Mwahahaha... Så är ni redo när elakingen kommer.

    SvaraRadera
  9. Gladan;
    Hahaha! Du är rolig du! Jag ska ge igen! =)

    SvaraRadera
  10. Typisk chefslogik. Finns det inget att göra ska alla åtminstone ha tråkigt för sin lön.

    SvaraRadera
  11. Förstår att du är arg, hade en sån chef förut också som tydligen hade koll på hur ofta man gick på toa.......spooky!

    SvaraRadera