onsdag 12 december 2012

Jag fullkomligt äger på att göra sås

Ni som hängt här ett tag vet att jag avskyr att laga mat.

Men idag har jag lagat benfri kotlett i crock-poten. Se mitt förra inlägg. Jag hoppas att köttet var färdigt. När jag skar i det såg det vitt ut, men när det hamnade på tallriken såg det lite lite lite rosa ut. Hm. Fast så brukar jag se att kyckling ser ut, men maken hävdar bestämt att det är färdigt. Nu längtar jag tills han kommer hem och säger att köttet visst är färdigt, så att jag kan sluta må illa.

Eller rättare sagt, illamåendet kommer sig av att jag stod och åt av såsen med sked. Direkt ur kastrullen. Så fantastiskt god sås att jag blev helt hänförd. På riktigt alltså, fantastiskt god sås.

Att jag tog fram sallad ur kylen och lät den ligga på köksön tills efter vi ätit färdigt är inget jag skryter över. Det där med grönsaker är svårt. Men nu var det ju morötter, lök, paprika och champinjoner som tillagats också och det är ju nyttigt.

För övrigt har jag ringt och meddelat att jag inte kan jobba resten av veckan, och kanske inte heller under nästa ... det gjorde det lite lättare att andas.

Kanske är det ett tecken, att jag ska ägna mig mer åt min text ett tag.
.

1 kommentar:

  1. Vad bra att du ringde, man ska lyssna på sin kropp och sätta stopp i tid. Njut av att vara hemma nu, ta det lugnt och ta hand om dig själv. Och skriv! :)

    SvaraRadera