lördag 15 december 2012

Snö och tö

Det har blåst i natt och snöat. Världen var så vintervacker utanför fönstren när jag vaknade.
Nu går termometern långsamt upp över nollan och det kommer att töa bort. Tråkigt. Jag älskar snö på vintern och hatar att den ska försvinna. Det blir så mörkt, blött och dystert. Och en dryg vecka före jul! Varför kunde vi inte få haft kvar vintern ett par månader till?

Men återigen, det kunde vara värre. Och det är värre. Skjolskjutningen i USA. Massvis med människor som gärna skulle oja sig över att snön töar bort. Istället får de leva med att deras barn är ihjälskjutna. Ännu ett ofattbart, vidrigt vansinnesdåd! Och vapnen fortsätter att flöda! Jag såg Obama stå och torka tårarna och säga att han reagerar som en förälder och inte som en president. Mina tårar rann också. Men inte ett ord om några ändringar i vapenlagarna!

Hur många skolskjutningar måste till?

En dryg vecka innan jul. Det är gräsligt när det än sker, men innan en högtid ... mitt hjärta brister när jag tänker på föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar, kompisar.
 
Varför är världen så grym?
V.

2 kommentarer:

  1. Ännu en fruktansvärd händelse. Tänkte på de som förlorat sina barn och vänner. Tänker på de som överlevde den hemska massakern, hur lång tid tar det innan de kan gå vidare?
    Hur många oskyldiga ska behöva sätta livet till innan de ändrar sina vapenlagar.
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Susanne: Människor som mår dåligt, som inte får hjälp, som har tillgång till vapen ... det här är inte den sista skolskjutningen, tyvärr. :(

    SvaraRadera